Aachener Printen & Kersthappening in Schloss Merode

Aachener Printen & Kersthappening in Schloss Merode

De Aachener Printen zijn een typische lekkernij in Aken. Deze langwerpige koekjes in diverse smaken zijn in de kerstperiode een populair kerstgeschenk. We brengen een bezoek aan de Lambertz Werkverkauf. Zij zijn fabrikant van een groot gamma koekjes en lekkernijen. Na de middag brengen we een bezoek aan de kersthappening in Schloss Merode. Deze kerstmarkt is uitgeroepen tot de mooiste van Noord-Rijnland-Westfalen & Prins en Prinses Charles-Louis de Merode.

Voormiddag

Na de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Aken. Hier brengen we een bezoek aan de Werkverkauf van Lambertz. Het bedrijf dat is begonnen als producent van de Aachener Printen, een lokale lekkernij, is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste producenten in Duitsland van koekjes, cake, pralines, nougat en andere lekkernijen. Op grote TV schermen kunnen we zien hoe alles wordt geproduceert in de fabriek. We mogen proeven en kunnen inkopen doen tegen ongekende prijzen. Verras familie en vrienden met een origineel kerstcadeautje.

 

Middag

we genieten van een lekker 3-gangen menu.

 

Namiddag

Na ons heerlijk middagmaal rijden we naar Schloss Merode. Hier brengen we een bezoek aan de mooiste kerstmarkt van Noord-Rijnland-Westfalen. Als u een kerstmarkt wilt beleven, die u terugbrengt naar de wortels van de traditionele en contemplatieve Kerst, bent u hier hartelijk welkom. Beschermd door de imposante kasteelfaçade, worden de binnenplaats van het kasteel en het ruime park verlicht door talloze lampen, kaarsen, lantaarns en fakkels. Te midden van de drukte vóór Kerstmis presenteert zich een prachtig houten dorp, waar vele regionale lekkernijen worden aangeboden. U kan er ook tal van uitgestorven ambachten bewonderen. En dit alles onder begeleiding van een uitgebreid muziek- en cultureel programma. Op een groot vuur met gloeiende houtskool maakt men iedere avond in een grote kookketel de beroemde “Feuerzangerbowle”, een huisspecialiteit van gekruide warme wijn. Regelmatig verschijnt de kerstengel in de toren van het kasteel die een kerstboodschap brengt onder een regen van gouden sterren. Kortom, Schloss Merode is een must.

 

Avond

Omstreek 19u00 vertrekken we terug naar onze afstapplaats.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan Lambertz Werkverkauf
  • 3-gangen middagmaal
  • Bezoek aan de kersthappening in Schloss Merode
  • BTW en baantaksen