Bourgondisch genieten in 3 landen

Bourgondisch genieten in 3 landen

De Nederlandse provincie Limburg, met de bourgondische gezelligheid en het prachtige heuvellandschap, geeft u al snel een vakantiegevoel. Door de gunstige ligging van Valkenburg kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de Duitse Eifel of de Belgische Ardennen. Laat u inspireren door al het moois en lekkers dat deze streken te bieden hebben!

Dag 1 • België - Luik - Aubel - Valkenburg

In de voormiddag rijden we naar Luik. We brengen een bezoek aan de grootste toeristische stad van Wallonië en bewonderen o.a. het station Luik-Guillemins. Na de middag vervolgen we onze weg naar Aubel waar we een facultatief bezoek brengen aan de abdij en de molen van Val-Dieu (± € 12 pp). We krijgen een rondleiding in de abdij en de brouwerij en sluiten af met een proeverij. Aansluitend rijden we naar Valkenburg voor installatie in ***hotel Schaepkens van St Fijt. ’s Avonds wacht ons een heerlijk Bokkenrijdersbuffet.

Dag 2 • Maastricht

Na het ontbijt rijden we naar de Louwberg. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, de Apostelhoeve. We brengen een facultatief bezoek (± € 15 pp) aan de wijngaard, het pershuis, de wijnkelders en genieten van een proeverij van 3 wijnen en een hartige lekkernij. Aansluitend rijden we naar het centrum van Maastricht. We maken een stadswandeling en hebben vrije tijd om door de stad te kuieren. We keren terug naar het hotel door het heuvelachtige landschap via Cadier, Keer en het Amerikaans kerkhof van Margraten. Na het uitgebreid grillbuffet genieten we van een muzikale avond met live-entertainment.

Dag 3 • Valkenburg - Drielandenpunt

We starten de dag in Valkenburg en maken een stadswandeling door het Mergelstadje. Daarna brengen we een facultatief bezoek aan één van de vele grotten die Valkenburg rijk is, nl. de Fluweelengrot (± € 11,50 pp). Via de vluchtgangen van de grot komen we uit op de Kasteelruïne, een unieke hoogteburcht. In de namiddag rijden we naar Vaals, het Drielandenpunt. We hebben de mogelijkheid om de uitzichttoren te beklimmen (± € 3 pp) of een korte wandeling te maken in de bosrijke omgeving. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel waar een Limburgs Boerenbuffet op ons wacht. Nadien kunnen we een diavoorstelling bijwonen over het verleden van de Limburgse steenkoolmijnen.

Dag 4 • Voerstreek - Monschau - België

Na het ontbijt verlaten we het hotel en rijden door de prachtige Voerstreek naar het chocolademuseum van Chocolaterie Jacques waar we een facultatief bezoek brengen (± € 2,50 pp). Na ons bezoek maken we kennis met de Jacques producten in de degustatieruimte. Aansluitend rijden we naar Monschau. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de glasblazerij en genieten we van vrije tijd. Nadien rijden we terug naar België.

HOTEL SCHAEPKENS VAN ST FIJT***

Ligging: in het centrum van de historische stad Valkenburg

Uitrusting: mooi hotel met lift, restaurant, bar, tuin, terras, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met badkamer met douche en toilet, haardroger verkrijgbaar aan de receptie, tv, telefoon, wekker, radio en gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België