Cruise de ontdekking van Nederland

Cruise de ontdekking van Nederland

Deze riviercruise laat u de mooiste plekjes in Nederland ontdekken. Geniet van Amsterdam en Rotterdam en laat u bekoren door de gezelligheid van Gouda en Schoonhoven.

Dag 1 • België - Dordrecht - Rotterdam

‘s Ochtends rijden we doorheen Nederland naar Dordrecht  waar we rond de middag inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. ’s Namiddags meren we aan in Rotterdam. Vol energie en vernieuwingsdrang heeft Rotterdam zichzelf - na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog - opnieuw uitgevonden. Men brak met het verleden en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Rotterdam is een moderne stad die qua oppervlakte de grootste van Nederland is. 

Dag 2 • Rotterdam - Gouda - Schoonhoven

In de voormiddag meren we aan in Gouda wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, grachten en hofjes is een bezoek meer dan waard. In de namiddag zetten we koers naar Schoonhoven bekend als de Zilverstad van Nederland. We kunnen door de straten van het pittoreske stadscentrum slenteren en genieten van de vele tientallen kleinschalige winkels en boetiekjes, elk  met hun eigen karakter. Ontdek hoe zilver gemaakt wordt in één van de ruim twintig zilversmederijen verspreid over de stad of strijk neer op één van de vele terrassen.

Dag 3 • Schoonhoven - Amsterdam

Rond de middag bereiken we Amsterdam en genieten van een aangename namiddag. We kunnen een wandeling maken doorheen het oude centrum langs de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Dag 4 • Amsterdam - Lelystad - België

In de voormiddag komen we aan in Lelystad en aansluitend rijden we terug naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema aangepast worden.

 

MS RHINE PRINCESS***

Uitrusting: 4-dek schip, uitgerust met klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, fitnessapparatuur, souvenirshop, bar, lounge met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 13 m²) met individueel regelbare airco en verwarming, ruime badkamer met douche of bad en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv

Animatie: regelmatig live muziek met dans

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord

Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar Dordrecht en uit Lelystad terug met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 4e dag het ontbijt (broodjesbuffet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen