Cruise het IJsselmeer & Midden-Nederland

Cruise het IJsselmeer & Midden-Nederland

Deze riviercruise brengt u op een aantal mooie plekjes. Varend over het IJsselmeer, geniet u van het voorbijtrekkende landschap. Denk ook eens aan de historische Hanzesteden met een rijk verleden langs de IJssel die een bezoekje meer dan waard zijn.

Dag 1 • België - Kampen - Deventer

‘s Ochtends rijden we doorheen Nederland naar Kampen  waar we in de namiddag inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. ‘s Avonds meren we aan in Deventer. Deze stad kan bogen op een rijk en eeuwenoud verleden. Middeleeuwse straatjes, het oudste stenen huis van Nederland en stadsplein de Brink vormen onder andere het unieke decor voor een boeiende stadswandeling.

Dag 2 • Deventer - Zutphen - Arnhem

In de voormiddag meren we aan in Zutphen, één van Nederlands belangrijkste steden met een historische stadskern die een beschermd stadsgezicht heeft. In het centrum kunnen we genieten van de mooie winkelstraten en vol bewondering staan over de vele resterende vestingwerken, middeleeuwse straten en steegjes. In de namiddag zetten we koers naar Arnhem, dat  een rijke geschiedenis heeft. Dit vinden we overal in de stad terug zowel in monumentale gebouwen als in de architectuur. De stad is bekend om De Slag om Arnhem, de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond.

Dag 3 • Arnhem - Nijmegen - Gorinchem

In de ochtend bereiken we Nijmegen, de oudste stad van Nederland. De ligging aan de Waal tussen heuvels en bossen maakt deze locatie al ruim 2000 jaar aantrekkelijk als woonplaats. Rond de middag varen we naar Gorinchem waar we rond 16u00 aanmeren.  Een wandeling door Gorinchem is een wandeling door de geschiedenis. Wie door de straten en stegen van de binnenstad of over de vestingwallen loopt, ervaart de sfeer van de koopmans- en garnizoensstad van weleer. Tientallen monumenten herinneren aan de tijd dat Gorinchem een centrum van visserij, markten, scheepvaart en handel was en als vesting een belangrijke plaats innam in de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie.

Dag 4 • Gorinchem - Dordrecht - België

In de voormiddag komen we aan in Dordrecht en aansluitend rijden we terug naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema aangepast worden.

 

MS RHINE PRINCESS***

Uitrusting: 4-dek schip, uitgerust met klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, fitnessapparatuur, souvenirshop, bar, lounge met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 13 m²) met individueel regelbare airco en verwarming, ruime badkamer met douche of bad en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv

Animatie: regelmatig live muziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord

Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail, kapiteinsdiner

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar Kampen en terug uit Dordrecht met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 4e dag het ontbijt (broodjesbuffet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen