Fietsen in het Zwarte Woud

Fietsen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud biedt een boeiende afwisseling van bergen, bossen, wijngaarden en romantische valleien. Hier hebben we een interessante fietsreis voor u uitgestippeld. Het parcours volgt de valleien van o.a. de Forbach, Murg, Kinzig en Rijn. Vandaar dat we voornamelijk vlakke en dalende fietswegen volgen.

Dag 1 • België - Oberwolfach

Via de autosnelwegen rijden we richting Karlsruhe. Na de middag gaat het via Baden-Baden, de Schwarzwaldhochstrasse en Mümmelsee naar Oberwolfach. Installatie in het ***hotel Zum Walkenstein.

Dag 2 • “Tour de Murg”

(fietstocht ± 45 km) 1 fiets

Met de autocar rijden we naar het infopunt Kniebishütte. Van hieruit fietsen we langs het riviertje de Forbach, door het Engelmann Wald naar het kuuroord Freudenstadt. We fietsen stroomafwaarts tot Baiersbronn, een veel bezocht vakantieoord. Hier buigt de Forbach naar het noorden en mondt uit in de Murg. Deze prachtige vallei volgen we tot Forbach. Met de autocar rijden we terug naar Oberwolfach.

Dag 3 • Kinzigtal deel 1

(fietstocht ± 43 km) 1 fiets

Met de autocar rijden we naar Freudenstadt. We fietsen doorheen het Strassen-, Sol- en Glaswald naar het stadje Alpirsbach, bekend om het Benedictijnenklooster met brouwerij. We fietsen verder naar het schilderachtige Schiltach. We kunnen het zeer interessante Hansgrohen en het Schüttesäge Museum gratis bezoeken. Nadien fietsen we verder langs Wolfach naar Oberwolfach.

Dag 4 • Kinzigtal deel 2

(fietstocht ± 43 km) 1 fiets

We vertrekken met de fiets vanuit ons hotel richting Wolfach. We brengen een facultatief bezoek aan een glasblazerij (± € 3 pp) en fietsen via Hausach en Haslach naar het eeuwenoude en ommuurde Gengenbach. ’s Namiddags zetten we onze rit verder langs het wijndorp Ortenberg tot het eindpunt Offenburg. Met de autocar terug naar Oberwolfach.

 

Dag 5 • Offenburg - Kehl - Kittersburg

(fietstocht ± 45 km) 1 fiets

We fietsen vanuit Offenburg doorheen een vlak en waterrijk gebied. We houden even halt op de Passerelle des deux Rives met een fenomenaal uitzicht over de Rijn en Straatsburg. Na onze middagstop in Kehl, een gezellig winkelstadje, fietsen we zuidwaarts langs de Rijn tot in Kittersburg. Vanuit de Alte Mühle vervolgen we onze tocht langs een aantal bezienswaardige molens. Met de autocar terug naar Oberwolfach.

Dag 6 • Oberwolfach - België

We rijden via Offenburg naar Straatsburg. Vervolgens gaat het richting België.

 

HOTEL Zum Walkenstein***

Ligging: in een prachtige vallei aan de rand van het plaatsje Oberwolfach

Uitrusting: familiaal gerund hotel met restaurant en bar

Kamers: rookvrije kamers, standingvol ingericht met radio, tv, badkamer met douche en toilet en meestal balkon (rookvrij)

Maaltijden: ontbijtbuffet, verzorgde 3-gangen avondmalen

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 6e dag het ontbijtbuffet
  • Huurfietsen inbegrepen
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België