Fietsen langs elf Friese steden

Fietsen langs elf Friese steden

De Friese Elfstedentocht is meer per fiets dan per schaats gereden. We maakten voor u een Elfsteden fietstocht die de leukste en mooiste plekjes van het Friese waterland aandoet. Het vlakke landschap en de uitstekend bewegwijzerde fietspaden maken van Friesland een fietsvriendelijke vakantiebestemming.

Dag 1 • België - Sneek

(fietstocht ± 35 km) 1 fiets

Via de autosnelwegen rijden we naar Sneek, bekend om zijn mooie Waterpoort. In de namiddag rijden we met de autocar naar Joure. Vandaar fietsen we via Goïngarijp en Terherne langs het Sneekermeer. We kruisen het Prinses Margrietkanaal en fietsen via het centrum van Sneek naar ons hotel

Dag 2 • Sneek - IJlst - Hindeloopen - Workum

(fietstocht ± 60 km) 1 fiets

Vanuit het hotel fietsen we naar het houtstadje IJlst en via Oudega naar Hindeloopen, de grootschippersstad met een heel eigen cultuur. In de namiddag houden we een pauze in het kunstenaarsstadje Workum en dan fietsen we langs de Flakke Brekken en de Aldegeaster Brekken terug naar Sneek.

Dag 3 • Leeuwarden - Dokkum - Leeuwarden

(fietstocht ± 60 km) 1 fiets

We rijden met de autocar naar het WTC in Leeuwarden. We fietsen voorbij het station, het beeld van Mata Hari en verlaten de Friese hoofdstad via een verrassend groen landschap. Vanaf hier gaat het door piepkleine dorpjes als Readtsjerk en Broeksterwâld naar Dokkum, de moordstad. Daarna volgen we de Finkumervaart en gaan we op zoek naar het beruchte “Bruggetje van Bartlehiem”. We eindigen deze dag in Leeuwarden waar we een bezoek brengen aan de Oldehove en Us Mem.

Dag 4 • Leeuwarden - Franeker - Harlingen - Bolsward

(fietstocht ± 65 km) 1 fiets

Vanuit Leeuwarden fietsen we langs het Van Harinxmakanaal naar universiteitsstad Franeker. Daarna gaat het verder naar Harlingen, de enige zeehavenstad van Friesland. In de namiddag fietsen we op de dijk langs de schitterende Waddenzee tot Zurich. Vlak voor de aansluiting met de Afsluitdijk maken we een scherpe bocht naar links en fietsen door oneindige landschappen naar Bolsward.

Dag 5 • Stavoren - Sloten - België 

(fietstocht ± 30 km) 1 fiets

De autocar brengt ons naar Stavoren. Langs de kliffenkust van het IJsselmeer fietsen we naar Oudemirdum, parel van het Gaasterland. Via de Gaasterlandse bossen zetten we koers naar Sloten waar we onze “Elfsteden fietstocht” afsluiten. In de namiddag keren we terug naar België.

HOTEL AMICITIA****

Ligging: aan de rand van Sneek, op 15 minuten loopafstand van het centrum

Uitrusting: stijlvol hotel met restaurant, bar, lift

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon,

radio, tv, kluisje, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, verzorgde 4-gangen avondmalen of uitgebreid buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijtbuffet
  • Huurfietsen inbegrepen
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België