Gastronomie in de Champagne

Gastronomie in de Champagne

Reims met zijn wereldberoemde kathedraal en Epernay met zijn kilometerslange onderaardse wijngangen getuigen van een roemrijk Champagneverleden. Ieder jaar worden hier 250 miljoen fl essen gevuld met de sprankelende drank! Daarnaast is er ook het culinair genot van een gevarieerde keuken.

Dag 1 • België - Reims - Epernay

We rijden naar Reims, een echte “Ville d’Art”, en maken er een korte stadswandeling. ‘s Namiddags bezoeken we de beroemde Basiliek St-Rémi. Aansluitend rijden we langs een toeristische route naar Cumières voor een bezoek aan de kelders van Mercier (± € 12 pp). Daarna rijden we naar Epernay voor installatie in ons hotel. Nadien keren we terug naar Cumières en genieten er van een gastronomisch menu.  

Dag 2 • Troyes

We rijden naar Troyes. De kathedraal St.-Pierre et St.-Paul is een mooi voorbeeld van de gotische kunst in de Champagnestreek. We bewonderen de mooie vakwerkhuizen in de oude straatjes en genieten van vrije tijd. We keren terug naar ons hotel. Daarna bezoeken we het Champagnehuis Vadin Plateau (± € 7 pp). Aansluitend genieten we van een gastronomisch avondmaal.   

Dag 3 • Epernay - Hautvillers - België

‘s Morgens rijden we naar het typisch Champagnedorp Hautvillers waar Dom Pérignon het wonderlijke vocht toverde. We rijden door de vallei van de Marne tot Châtillon-sur-Marne. We keren terug naar Epernay voor een bezoek aan de kelders van het huis Castellane (± € 7 pp). Aansluitend keren we terug naar België. Opgelet: voor de reis van 30/12 kan het programma gewijzigd worden afhankelijk van de beschikbaarheid van de champagnekelders

HOTEL LES DEMEURES CHAMPENOISES**

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Epernay, met zicht op de champagnevelden

Uitrusting: modern hotel met bar, ontbijtzaal, lift

Kamers: ruime en moderne kamers met badkamer met bad, toilet en haardroger, tv, kitchenette en koelkast

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds gastronomische maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België