Hoogtepunten van Zuidwest USA

Hoogtepunten van Zuidwest USA

Zelfs de meest ervaren wereldreiziger zal bevestigen dat geen enkele andere rondreis ter wereld u meer verscheidenheid biedt dan het westen van de USA. We bezoeken vier Amerikaanse staten: California, Nevada, Utah en Arizona en ontdekken de drie fenomenale wereldsteden Los Angeles, San Francisco en het excentrieke Las Vegas. Daartussen weven we natuurwonderen zoals de Grand Canyon, Yosemite Park en Death Valley.

Dag 1 • België - Los Angeles

We nemen onze vlucht naar Los Angeles, met tussenstop in Dublin. Door het tijdsverschil (-10u) landen we dezelfde dag op de luchthaven van Los Angeles. We worden onthaald door onze plaatselijke gids. Installatie in het ****hotel Holiday Inn Beverly Garland (of gelijkwaardig).

 

Dag 2 • Los Angeles

We beginnen onze dag met een bezoek aan Beverly Hills. Op Rodeo Drive, met zijn mondaine boetieks en exquise restaurants, kunnen we filmsterren tegenkomen tijdens hun winkeltocht. De namiddag brengen we door in het Paul Getty Center, een museum opgericht door één van de rijkste mensen ter wereld. Alleen al de tuinen en de ligging overweldigen ieder bezoeker. De kunstcollecties zijn zo gevarieerd dat het eenieder zeker zal boeien.

 

Dag 3 • Los Angeles - San Luis Obispo

We verlaten Los Angeles en rijden noordwaarts langs de Stille Oceaan. We passeren eerst Santa Barbara, een stadje met Spaanse koloniale charme waar we een bezoek brengen aan de prachtige missiekerk en het oude stadscentrum. Vervolgens bezoeken we Solvang, een authentiek Deens dorp met Europese architectuur waar sprookjesschrijver Hans Christian Andersen thuis is. Nadien rijden we naar San Luis Obispo voor installatie in het ****hotel Best Western Royal Oak (of gelijkwaardig).

 

Dag 4 • Santa Maria - San Francisco

Via de kustroute gaat het naar Monterey met een bezoek aan de legendarische Cannery Row en Fisherman’s Wharf. We brengen een facultatief bezoek aan het unieke Monterey Aquarium (± € 35 pp). Vervolgens rijden we langs de befaamde “17 Mile”, zowat ’s werelds mooiste kustroute met prachtig uitzicht. We houden een korte halte in het charmante stadje Carmel. We rijden door naar San Francisco voor installatie in het ****hotel Parc 55 (of gelijkwaardig).

 

Dag 5 • San Francisco

We maken een stadsrondrit door San Francisco met haar vele bezienswaardigheden. We zien de typische kabeltram die haar passagiers in de steile straten naar boven trekt. Verder gaan we naar Fisherman’s Wharf vanwaar we het voormalig gevangeniseiland Alcatraz kunnen zien. Aansluitend zullen Chinatown, Union Square en Lombart Street ons mateloos bekoren. Uiteraard is de legendarische Golden Gate Bridge als hoogtepunt een perfecte afsluiter van deze dag.

 

Dag 6 • San Francisco - Yosemite - Visalia

We rijden oostwaarts richting één van de wereldwonderen uit de natuur: Yosemite National Park, een machtig mooi natuurpark met hoge watervallen, rotsformaties, mammoetbomen en grote meren. We rijden door naar Visalia, het middelpunt van het belangrijkste agrarisch gebied van Centraal-California, gelegen nabij Sequoia Valley. Installatie in het ****hotel Holiday Inn (of gelijkwaardig).

 

Dag 7 • Visalia - Death Valley - Las Vegas

We ruilen het groen van de Sierra Nevada in voor het vlakke woestijnlandschap van Death Valley. Het bevat de heetste plek op aarde, de droogste plek van Noord-Amerika. In de late namiddag komen we aan in Las Vegas, de beroemdste gokstad ter wereld, voor installatie in het ****hotel Planet Hollywood (of gelijkwaardig). ’s Avonds kunnen we de facultatieve excursie “Las Vegas by Night” (± € 40 pp) meemaken.

 

Dag 8 • Las Vegas

Vandaag genieten we van een vrije dag om te winkelen of een gokje te wagen in één van de honderden casino’s. ’s Avonds is er de mogelijkheid een spektakelshow mee te maken op de Strip (± € 100 pp)

 

Dag 9 • Las Vegas - Zion - Bryce Canyon

We bezoeken vandaag Zion National Park, gelegen in de staat Utah dat te boek staat als de Mormonenstaat. De volgende stop is Bryce Canyon met unieke geologische rotsformaties en prachtige kleurschakeringen van roze naar oranje. Installatie in het ****hotel Best Western Ruby’s Inn (of gelijkwaardig).

 

Dag 10 • Bryce Canyon - Grand Canyon

Via Paige naar de Grand Canyon. In Paige is er facultatief de mogelijkheid om een vlucht te maken naar Monument Valley (± $ 370 -Triangel Flight). De afmetingen van deze kloof in Noord-Arizona zijn zonder meer indrukwekkend. Installatie in het ****hotel Quality Inn (of gelijkwaardig).

 

Dag 11 • Grand Canyon - Phoenix

De fabuleuze “Oak Creek Canyon” of “Red Rock Country” is een natuurgebied, gelegen tussen de Grand Canyon en de stad Phoenix. We kunnen facultatief een helikoptervlucht over de Grand Canyon maken (tussen $ 170 en $ 230). Hoogtepunt is de stad Sedona, het gebied van de “native indians” en de wereldplek voor meditatie en geestesreiniging. Nadien bereiken we Scottsdale, een mondaine “woestijnstad”. Installatie in het ****hotel Four Points Sheraton Phoenix (of gelijkwaardig).

 

Dag 12 • Phoenix - Palm Springs

Het “National Park Joshua Tree” is een kleiner natuurpark waar twee woestijnen in elkaar overgaan. We kunnen er de Joshua-boom zien waaraan het park haar naam ontleende. Via de Mojavewoestijn komen we aan in Palm Springs, het mondaine toevluchtsoord van Hollywoodsterren en bejaarde miljonairs. Installatie in het ****hotel Spa & Resort Palm Springs (of gelijkwaardig).

 

Dag 13 • Palm Springs - Los Angeles

We rijden terug naar Los Angeles en brengen een stadsbezoek aan downtown LA en aan het historisch centrum van de stad. Last but not least staat Hollywood op het programma met o.a. the Walk of Fame. Installatie in het ****hotel LAX Airport.

 

Dag 14 • Los Angeles - San Diego

We brengen een bezoek aan San Diego, maken een wandeling door Old Town met zijn monumentale gebouwen, koffie van over de hele wereld, keur aan sigaretten en sigaren en Mexicaanse restaurants of bezoeken de grote San Diego Zoo of het Balboa Park.

 

Dag 15 • Los Angeles - België

We hebben vrije tijd tot aan onze transfer naar de internationale luchthaven van Los Angeles. We nemen onze terugvlucht via Dublin naar België.

 

Dag 16 • België

We komen aan in België.

HOTELS****

Ligging: zeer centraal in de steden of in de parken steeds in nabijheid van de bezienswaardigheden

Uitrusting: lift, restaurant, bar, salon, veelal zwembad

Kamers: zeer comfortabel met faciliteiten zoals airco, tv, radio, telefoon, minibar en een volledig uitgeruste badkamer

Maaltijden: uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet, (optioneel) ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden met softdrinks, koffie en thee

 • Reisdocumenten: digitaal internationaal reispaspoort, nog minimaal zes maanden geldig na terugkeer in België (aanvraagtermijn nieuw reispaspoort: minimum 3 weken!). Voor Belgische onderdanen is voor een toeristisch verblijf van minder dan drie maanden GEEN visum nodig. Reizen Lauwers zorgt voor de ESTA-registratie (elektronische toestemming voor uw bezoek aan de USA). Gegevens van uw reispas minimum 4 weken voor afreis aan Reizen Lauwers bezorgen.
 • Inentingen: er zijn geen speciale inentingen vereist. De gezondheidszorgen zijn goed maar de kosten voor medische verzorging en/of opname in het ziekenhuis kunnen bijzonder hoog zijn. Het is bijgevolg aanbevolen op voorhand een goede reisverzekering af te sluiten die dit soort kosten en een eventuele repatriëring dekt.
 • Tijdsverschil: 10u vroeger dan in België
 • Geld: cash USD, USD Traveller Cheques en alle gangbare kredietkaarten
 • Fooien en taksen: lonen zijn betrekkelijk laag en personeel is vaak op fooien aangewezen. Op rekeningen in bar, restaurant en taxi wordt een fooi van ± 20% gevraagd. Op aankopen is er automatisch een verkoopstaks van 10%.
 • Elektriciteit: 110 Volt en stekker van Amerikaans model. Adapter nodig!
 • Prijzen: gebaseerd op de internationale wisselkoers van juni 2017

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug
 • De lijnvluchten in economy class heen en terug
 • Alle transfers en bagagebehandeling in alle hotels voor één valies (max. 23 kg) per persoon
 • De rondreis in een luxeautocar met airco
 • Alle bezoeken en inkomgelden zoals vermeld in het programma
 • Kamer met ontbijtbuffet
 • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids gedurende de ganse rondreis en door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Facultatieve uitstappen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien ($ 4 pp/dag voor de chauffeur, $ 5 pp/dag voor de plaatselijke gids)