Kerst aan de Somme

Kerst aan de Somme

December is ook in Frankrijk verbonden met de magie van kerst. In Noord-Frankrijk vindt u gezellige kerstmarkten en zijn vele steden prachtig verlicht! Hier kunt u eindeloos rondslenteren door de schitterend versierde straten en rondneuzen in de talrijke kerstkraampjes. Kerst in Frankrijk, een fantastisch idee!

Dag 1 • België - Rijsel - Amiens

Via de autosnelwegen rijden we naar Rijsel. Rijsel heeft sowieso een prachtig centrum maar in december heerst hier het ultieme kerstgevoel. We starten onze stadswandeling bij het treinstation Lille Europe en bewonderen de moderne architectuur. We wandelen langs de metro, de modernste ter wereld, Place Rihour, Place Géneral de Gaulle met de oude beurs, en de kathedraal Notre Dame de la Treille. ‘s Namiddags genieten we van de sfeervolle kerstkraampjes waar we originele en handgemaakte kerstdecoraties vinden. Bijzondere kerstcadeautjes vinden we in de vele leuke winkeltjes in Vieux Lille. Nadien reizen we verder naar Amiens voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • Amiens

We bezoeken de historische stad Amiens en de Notre-Dame kathedraal, de grootste van Frankrijk. Rond de kathedraal bevindt zicht het historisch centrum met winkelstraten, monumenten en het belfort. Niet ver van de kathedraal bevindt zich de middeleeuwse wijk Saint-Leu met gekleurde huisjes langs de kanalen. In de namiddag kunnen we het Maison à la Tour, het huis waar de schrijver Jules Verne 18 jaar leefde, facultatief bezoeken
(± € 7,5 pp). Amiens is de stad met de grootste kerstmarkt van Noord-Frankrijk. In meer dan 120 houten chalets vinden we kerstartikelen, streekproducten uit Picardië en uiteraard “vin chaud”. ’s Avonds genieten we van een lichtspektakel dat op de kathedraal wordt geprojecteerd. Een niet te missen schouwspel!

 

Dag 3 • Amiens - Arras - België

In Arras houden we halt bij la Carrière Wellington, tegelijk een museum en gedenkplaats voor de slachtoffers van de slag bij Arras in WOI. We dalen af in de krijtsteengroeven en vernemen alles over het leven van de soldaten in dit ondergronds gangenstelsel. Nadien ontdekken we het historische centrum van Arras met schitterende arcades omgeven pleinen, het gotische stadhuis en de kathedraal. Op de ‘Grand Place’ vinden we de houten kerstkraampjes waar ambachtslieden en winkeliers ons verleiden met regionale en ambachtelijke heerlijkheden. We laten ons betoveren door de beroemde chocolade harten van Arras, proeven de vers geroosterde kastanjes en genieten van de prachtige stadsverlichting.

AMY HOTEL AMIENS SAS***

Ligging: geweldige ligging vlakbij het centrum van Amiens, op ongeveer 10 minuten stappen van de kathedraal

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, bar, fitnessruimte

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, radio, bureau, kluisje, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden in restaurant in de Saint-Leu-wijk

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België