Kerst in het Sauerland

Kerst in het Sauerland

Het prachtige Sauerland heeft alles wat een toerist zoekt: pittoreske plaatsjes afgewisseld met een mooi glooiend landschap van weiden, bossen en meren. U bezoekt de sfeervolle kerstmarkten van Soest en Dortmund en we nemen u mee naar leuke stadjes als Winterberg, Korbach en Bad Arolsen.

Dag 1 • België - Soest - Winterberg 

Langs Belgische en Duitse autosnelwegen rijden we naar Soest, een stad van meer dan duizend jaar oud, met traditionele vakwerkhuizen, historische gebouwen en imposante groene zandstenen kerken. De binnenstad vormt het prachtig decor voor één van de mooiste kerstmarkten. De 90 fraai gedecoreerde houten huisjes vertegenwoordigen elke een Duitse staat met zijn unieke producten. Wie nog wat tijd over heeft, kan van op de oude stenen stadswal het idyllische kersttafereel van bovenaf bekijken. Nadien rijden we verder naar Winterberg.

 

Dag 2 • Korbach - Bad Arolsen - Winterberg

Vandaag maken we een mooie rondrit door de prachtige winterlandschappen van het Sauerland. We starten ons bezoek in het middeleeuwse Korbach met zijn prachtige vakwerkhuizen, zijn gezellige straatjes en winkeltjes en zijn imposant stadhuis. Vervolgens rijden we door naar Bad Arolsen, prestigieus kuuroord met het prachtige kasteel van de familie Waldeck-Pyrmont. We stoppen op de Belgischer Platz die de herinnering oproept aan de talloze Belgische militairen die er hun legerdienst deden. Vervolgens gaat het via Frankenberg, een stadje vol historie op een berg langs de Eder, naar onze verblijfplaats Winterberg waar we nog even de kerstsfeer opsnuiven.

 

Dag 3 • Winterberg - Dortmund - België

‘s Voormiddags verlaten we het Sauerland om net over de grens, in het Ruhrgebied, een bezoek te brengen aan Dortmund, een van de grootste steden van Duitsland en bekend om zijn voetbal en bier. Het centrum heeft nog steeds het karakter van een middeleeuwse stad met een wirwar van straatjes met winkels, monumenten en gezellige pleinen. Tijdens de winterperiode is Dortmund helemaal het einde met een kerstmarkt met meer dan 300 kraampjes. Het meest opvallende van de kerstmarkt is ‘s werelds grootste kerstboom. Deze boom is maar liefst 45m hoog en versierd met meer dan 40.000 lichtjes. Na een gezellig bezoek, keren we terug naar België.

HOTEL WINTERBERG RESORT***

Ligging: aan de voet van de berg Kahler Asten, op 3km van het centrum van Winterberg, in het hartje van het Sauerland

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar met open haard, tuin, terras, verwarmd binnenzwembad, sauna, fitnessruimte

Kamers: mooi ingericht met badkamer met douche en toilet, telefoon, tv, zithoek, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds verzorgde buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België