Kerstmarkten langs de Rijn

Kerstmarkten langs de Rijn

Wie aan de winterse Rijn denkt, denkt aan de gezellige Weihnachtsmarkten: vele kraampjes met lekkere hapjes en allerlei snuisterijen. Eindeloze wijngaarden, pittoreske restaurantjes, oergezellige Weinstuben en wereldberoemde kerstmarkten: aan de Rijn vindt u het allemaal!

Dag 1 • België - Koblenz - Andernach

Voor de middag rijden we naar Koblenz. De vroegere residentie van de keurvorsten van Trier ligt aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Ruim 100 gedecoreerde houten kraampjes bieden ons op de Koblenzer Weihnachtsmarkt een enorm assortiment. Aansluitend rijden we naar onze verblijfplaats Andernach voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • Rüdesheim

In de voormiddag rijden we naar Rüdesheim voor een bezoek aan de “kerstmarkt der naties”. Deze markt zorgt voor een internationale kerststemming. Vertegenwoordigers uit allerlei landen presenteren hun typische kerstgebruiken. Op het marktplein kunnen we de grootste kerststal van Europa met levensgrote figuren bewonderen. In de namiddag maken we een rit langs de vallei van de Rijn naar Alken en brengen een facultatief bezoek aan de wijnkelders van het Weingut Anton Hammes (± € 7 pp).

 

Dag 3 • Andernach - Bonn - België

Voor de middag rijden we naar Bonn. De grote kerstmarkt van Bonn nodigt ons uit om te genieten van warme honingwijn, hete kastanjes en specialiteiten van de Rijn. Er zijn kribben, ambachten, bijenwaskaarsen en veel meer. Ook aan de culinaire behoeften van de bezoekers wordt voldaan. Op het actiepodium wordt een omvangrijk muzikaal amusementsprogramma getoond. De kerstmarkt in Bonn vindt plaats op verschillende pleinen. In de namiddag keren we terug naar België.

 

Opgelet: volgorde van het programma kan gewijzigd worden in functie van de vertrekdag.

HOTEL RHEINKRONE***

Ligging: gelegen in Andernach, langsheen de Rijnpromenade, op 200m van de historische Rijnpoort

Uitrusting: typisch Rijnhotel met receptie, lift, restaurant met terras, gratis wifi

Kamers: eenvoudig maar comfortabel ingericht, badkamer met douche, toilet en haardroger, kluisje & tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België