Moezel- & Rijnvallei

Moezel- & Rijnvallei

Al decennia lang zijn de schilderachtige dalen van Moezel en Rijn een geliefde vakantiebestemming. De romantiek van het idyllische rivierlandschap, de wijngaarden op de hellingen en daarboven de burchten die in lang vervlogen tijden door machtige vorsten werden bewoond, zullen u zeker weten te bekoren.

Dag 1 • België - Bonn - Andernach

Langs Belgische en Duitse autosnelwegen rijden we naar Bonn, de hoofdstad van de vroegere Bondsrepubliek Duitsland en geboortestad van de bekende componist Beethoven. De stad staat ook nu nog grotendeels in het teken van deze componist met o.a. het Beethovenhaus, geboortehuis van Beethoven, dat nu ingericht is als museum. Bonn heeft echter nog heel wat meer te bieden. De romaanse Münsterbasiliek van Bonn, de oudste kerk van de stad, is voor velen een van de mooiste langs de Rijn. Via de Rheinpromenade komen we bij de voormalige regeringsgebouwen, het Bundeshaus en Villa Hammerschmidt, de ambtswoning van de Duitse Bondspresident. Na een stadswandeling door deze uitnodigende stad, genieten we nog van wat vrije tijd vooraleer we doorrijden naar Andernach voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Rüdesheim - Bacharach

We rijden in de voormiddag naar Rüdesheim. De Drosselgasse met zijn Weinstuben spreekt ongetwijfeld bij velen tot de verbeelding. We kunnen facultatief een boottocht (± € 13 pp) maken op de Rijn van Rüdesheim tot Bacharach, een schilderachtig oud Rijnstadje omsloten door een stadsmuur. Aansluitend rijden we langs Boppard naar Alken waar we een facultatief bezoek brengen aan het Weingut van Hammes voor een wijndegustatie (± € 7 pp). Nadien keren we terug naar Andernach.

Dag 3 • Andernach - Cochem - Beilstein - België

Voor de middag rijden we richting Cochem waar de prachtig gerestaureerde Reichsburg al meer dan 1000 jaar van bovenop een heuvel waakt over de stad. Cochem is een erg leuk toeristisch plaatsje met oude stadspoorten, overblijfselen van stadsmuren, prachtige vakwerkhuizen, een historisch marktplein en pittoreske straten. Nadien vervolgen we onze weg naar Beilstein, waar we genieten van de pure romantiek dat het stadje uitstraalt. Aansluitend keren we terug naar België.

HOTEL RHEINKRONE***

Ligging: gelegen in Andernach, langsheen de Rijnpromenade, op 200 meter van de historische Rijnpoort

Uitrusting: typisch Rijnhotel met receptie, lift, restaurant met terras, gratis wifi 

Kamers: eenvoudig maar comfortabel ingericht, badkamer met douche, toilet en haardroger, kluisje en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België