Peloponnesos, het mooie Griekenland

Peloponnesos, het mooie Griekenland

Het schiereiland Peloponnesos is verbonden met de rest van Griekenland door het kanaal van Korinthe en biedt een grote variatie aan natuur en cultuur. Hier herontdekt u de oude Griekse mythen en leert u de wijn van Nemea het bloed van Herakles kennen.

Dag 1 • België - Athene - Tolo

We nemen onze vlucht met Brussels Airlines naar Athene. Bij aankomst transfer naar Tolo. Onderweg houden we een fotostop aan het kanaal van Korinthe (afhankelijk van het vluchtuur). Installatie in het **** hotel John & George.

 

Dag 2 • Mycene

Voor de middag rijden we naar Mycene. In de oudheid was Mycene een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr.. De Myceners ontwikkelden een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Griekse beschaving. De ruïnes zijn van een grote architectorale schoonheid. We genieten van een vrije namiddag in Tolo.

 

Dag 3 • Epidaurus

In Epidaurus ligt het indrukwekkende en best bewaarde openluchttheater van Griekenland. Het stamt uit de 4e eeuw v.Chr.. Met een capaciteit van 12000 tot 14000 zitplaatsen wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van klassieke drama’s. Het meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt dit het wonder van Epidaurus. Tot op de laatste rijen horen we zelfs het kleinste geluid. We genieten van een vrije namiddag in Tolo.

 

Dag 4 • Cruise naar de eilanden Hydra en Spetses

Vandaag maken we een bootexcursie naar de eilanden Hydra en Spetses. Hydra is een belangrijke toeristische bestemming. De baai bij de hoofdstad lijkt op een reusachtig theater met de haven als scène en de huizen als tribunes. De vissers- en jachthaven van Hydra is een van de mooiste van Griekenland. Op het eiland Spetses rijden geen auto’s maar wel koetsen en fietsen. Het is de vakantiebestemming van de Atheense burgerij die hier mooie vakantievilla’s heeft.

 

Dag 5 • Nafplion - Argos - Tiryns

Nafplion is een gezellig havenstadje in de schaduw van een grote rots waarop het Palamidi Fort staat. Voor de middag brengen we een facultatief bezoek aan het Fort (± € 4 pp) gebouwd tijdens de 2e Venetiaanse overheersing. We genieten van een prachtig panorama. Nadien wandelen we doorheen Nafplion, de eerste Griekse hoofdstad. Dicht bij de haven ligt het vestingeiland Bourzi met een Venetiaans fort. Op de Akronafplia zijn de oudste sporen van bewoning in deze streek gevonden. Argos ligt in een gebied met wijndruiven, olijf-
boom- en abrikozengaarden. Het hoogtepunt als een van de machtigste steden van Griekenland werd bereikt in de 7e eeuw v.Chr.. Met een kasteel uit de 6e eeuw, een goed bewaard gebleven oud Grieks theater en Romeinse ruïnes is het een bezoek meer dan waard. Tiryns is een tafelberg van een paar honderd meter lang, opgetrokken uit duizenden kleine en grote stenen. Bovenop bevinden zich ruïnes van gebouwen uit uiteenlopende perioden. Binnenin de berg bevinden zich gangen die gemaakt zijn van enorme stenen. Het is een mysterie wie ooit dit bouwwerk neergezet heeft.

 

Dag 6 • Barbecue op het eilandje Daskalio

Vandaag varen we naar het eilandje Daskalio, voor Tolo gelegen, om te genieten van de rustige omgeving, de zee en een lekkere barbecue met Griekse wijn.

 

Dag 7 • Tolo

We genieten van een vrije dag in Tolo, een vissersplaatsje dat uitgegroeid is tot een toeristische plaats waar vooral Grieken op vakantie komen. Het heeft een zeer mooi lang zandstrand en een heldere zee. Het strand heeft talrijke faciliteiten waar we ons zeker goed kunnen vermaken. In Tolo zijn er ook veel restaurants en bars. Bij sommige restaurants en bars kunnen we als het ware met onze voeten in het water zitten.

 

Dag 8 • Athene - België

De voormiddag staat volledig in het teken van een bezoek aan Athene met o.a. de Akropolis en de Areopaag waar in de oudheid recht werd gesproken. We maken een stadsrondrit door Athene (afhankelijk van ons vluchtuur). Aansluitend begeven we ons naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

 

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen.

Hotel JOHN & GEORGE****

Ligging: gelegen op een helling boven de oude stad, vlakbij het strand en de attracties van Tolo. Vanaf het hotelterras een schitterend uitzicht op de baai en eilandjes voor Tolo.

Uitrusting: uitstekend familiaal gerund hotel met 58 kamers, restaurant, bar, lift, zwembad en mooi groot terras

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, safe, ijskast, tv, balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uitstekende nationale en internationale 3-gangen of buffetmaaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Athene heen en terug
  • Transfer luchthaven - hotel - luchthaven
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijtbuffet
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma, zonder toegangsprijzen tot de sites.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Toegangsgelden tot archeologische sites, musea en verplichte plaatselijke gidsen (gebaseerd op tarieven 2017: € 70 pp, 65 plussers € 60 pp)