Rondreis doorheen het Zuiden van Italië

Rondreis doorheen het Zuiden van Italië

We verkennen de meest prestigieuze regios van Italië: Emilia-Romagna, Toscane, Lazio, Campania, Basilicata, Puglia, Abruzzo, Trentino en Calabrië, gelegen tussen de prachtige azuurblauwe Ionische en Tyrrheense Zee. Rustige stranden, een ruige en bergachtige natuur en prachtige steden wisselen mekaar af en maken deze rondreis uniek.

Dag 1 • België - Piotta

Via Luxemburg, Metz, en Strasbourg rijden we naar Zwitserland. Installatie in het *** Motel Gottardo Sud te Piotta.

 

Dag 2 • Parma - Montecatini Terme

We vervolgen onze weg richting Parma, de stad bekend om zijn Parmezaanse kaas en Parmaham. Hier genieten we van een stadswandeling langs de kathedraal, de doopkapel en het theater Farnese. Na het middagmaal rijden we naar Montecatini Terme. Avondmaal en overnachting in het *** hotel Giglio.

 

Dag 3 • Cortona - Montecassino - Caserta

Op onze weg naar het zuiden maken we kennis met Cortona, een van de mooiste en meest pittoreske plekken van Toscane. Na het middagmaal naar Montecassino waar we een kort bezoek aan de benedictijner abdij brengen. Installatie in het *** Grand Hotel Vanvitelli.

 

Dag 4 • Paestum - Diamante - Capo Vaticano

We trekken naar Paestum, een stad met indrukwekkende ruïnes. We brengen een bezoek aan de archeologische site met prachtige tempels die zeer goed bewaard zijn gebleven (± € 9 pp). Aansluitend bezoeken we Diamante, een gezellig badplaatsje dat vooral gekend is voor zijn muurschilderingen en mooie boulevard langs de zee. Aansluitend naar Maierato voor installatie in het *** hotel La Bussola.

 

Dag 5 • De Eolische eilanden

Vandaag staat een facultatieve boottocht (± € 48 pp) langs de Eolische eilanden op het programma. Eerst zetten we koers naar Vulcano, gekend om zijn geneeskrachtige werking. We varen verder naar Lipari, waar we vrije tijd krijgen om te winkelen of een bezoek te brengen aan de kathedraal. In de namiddag varen we richting Stromboli. We maken een tocht rond deze nog steeds actieve vulkaan en aanschouwen de lavavelden.

 

Dag 6* • Tropea - Pizzo

In de voormiddag trekken we naar Tropea, waar we de romantische straatjes verkennen. Aansluitend brengen we een bezoek aan Pizzo, bekend om zijn “tartuffo di Pizzo”: ijs met een hart van warme chocolade, gehuld in een dikke laag cacao. We brengen een facultatief bezoek aan het Castello Murat en de Piedigrotta (samen ± € 6 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

 

Dag 7* • Reggio di Calabria - Scilla

’s Ochtends rijden we naar Reggio di Calabria, de belangrijkste havenstad van Calabrië, gekend voor zijn museum met de beroemde bronzen beelden van Riace (± 8 pp). Vanop de nieuw aangelegde promenade hebben we een prachtig zicht op Sicilië.  In de namiddag rijden we langs een adembenemende kustweg naar Scilla. Het prachtige vissersdorpje is gelegen aan de Costa Viola. We bezoeken het Castello Ruffo di Calabria( ± € 3 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

 

Dag 8* • Gerace - Stilo - Crotone

We trekken door het Aspromonte gebergte naar Gerace waar we het oude maar nog authentieke stadscentrum bezoeken. De kathedraal dateert van ten tijde van de Noormannen en is de mooiste uit die periode
(± € 2 pp + € 3 pp voor het treintje). We genieten hier van een vrij middagmaal en zetten onze weg verder naar Stilo. We brengen er een bezoek aan de byzantijnse kerk “la Cattolica” Installatie in het **** hotel Helios in Crotone.

 

Dag 9 • Crotone - Camigliatello - Morano Calabro - Policoro

We starten met een stadswandeling door Crotone, een stad die door de Grieken gesticht is en gekend was omwille van zijn atleten en de schoonheid van de vrouwen. Nadien flaneren we op de marktjes van Camigliatello. Na het middagmaal richting Morano Calabro, voor een bezoek aan het kasteel (± € 2,5 pp). Overnachting in het **** hotel Heraclea in Policoro.

 

Dag 10 • Matera

Vandaag verlaten we Calabrië en rijden naar Basilicata. We bezoeken er Matera, gekend voor zijn grotwoningen. Byzantijnse monniken vestigden zich hier in de prehistorische grotten. Al vlug werd het eeuwen oude labyrint van Matera het ideale filmdecor voor Bijbelse taferelen en drama. We maken een wandeling door de kronkelende stegen van de Sassi, een van de bizarste plaatsen van Italië en brengen een facultatief bezoek aan de Casa Grotta, de chiesa Rupesta en een Palmento (samen ± € 9 pp). Aansluitend installatie in het **** hotel Del Campo in Matera.

 

Dag 11 • Altamura - Vasto - Rimini

Voor de middag bezoeken we Altamura, gelegen in Puglia. We flaneren door het gezellige stadscentrum met zijn smalle straatjes en prachtige kathedraal. Na de middag zetten we onze reis verder naar Vasto gelegen in Abruzzo. We wandelen door het knusse stadscentrum. Langs de Costa dei Trabocchi zetten we onze route verder richting Rimini. Installatie in een *** hotel in de omgeving van Rimini.

 

Dag 12 • Trento - Innsbruck

In de voormiddag maken we een stadswandeling door Trento. Na de middag rijden we richting Innsbruck, voor installatie in een *** hotel.

 

Dag 13 • Innsbruck - België

Vanuit Innsbruck of omgeving rijden we terug naar België.

HOTELS *** EN ****

Ligging: de meeste hotels zijn rustig gelegen
Uitrusting: mooie verblijfshotels hotels met restaurant, bar, lift, terras, veelal WiFi en zwembad
Kamers: comfortabel ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, airco
Maaltijden: verzorgd en ruim Zuid-Italiaans ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 13e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België