Africa Museum Tervuren & Brussel

Africa Museum Tervuren & Brussel

In december 2018 heropende het Africa Museum in Tervuren opnieuw zijn deuren. Na een jarenlange renovatie is dit museum helemaal hernieuwd en biedt de bezoeker een moderne kijk op het koloniale verleden van ons land. Na de middag brengen we een bezoek aan onze hoofdstad Brussel.

Voormiddag: Na onze diverse opstapplaatsen vangen we onze dag aan met een koffie en cake. Daarna brengen we een bezoek aan het AfricaMuseum in Tervuren. Inhoudelijk bestaat de tentoonstelling uit twee delen die nauw met elkaar verbonden zijn: in de kelders van het oude museumgebouw toont het AfricaMuseum de geschiedenis, het heden en ook de toekomstperspectieven van het KMMA. Op het gelijkvloers van het oude museumgebouw is de tentoonstelling opgedeeld in vijf thematische zones waarin Midden-Afrika centraal staat, in het bijzonder thema’s waarvan het KMMA een ruime collectie voorhanden heeft of onderzoek naar verricht. We krijgen voldoende tijd om al deze zaken op ons eigen tempo te bezoeken.

Middag: We genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

Namiddag: Na ons lekker middagmaal rijden we naar onze hoofdstad Brussel. Met onze gids maken we een rondrit langs de belangrijkste gebouwen en wijken om te eindigen aan de Grote Markt van Brussel. Hier maken we met onze gids een korte stadswandeling om nadien nog even te kunnen genieten van wat vrije tijd in de omgeving van de Grote Markt. We vinden hier vele gezellige winkeltjes, chocolatiers en diverse leuke horecagelegenheden.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Koffie met Cake
  • Bezoek aan AfricaMuseum
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Brussel
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen