Alpacaboerderij & het Glazen Huis

Alpacaboerderij & het Glazen Huis

Tijdens deze dagreis brengen we een bezoek aan een alpacaboerderij. De alpaca is begin jaren 90 bekend geworden in Europa maar in Zuid-Amerika werd dit dier al 6000 jaar geleden als huisdier gehouden door de Incas. Kom alles te weten over dit leuke en zachtaardig beest ! Na de middag brengen we een bezoek aan het Glazen Huis in Lommel.

Voormiddag: via onze gekende opstapplaatsen rijden we naar de alpacaboerderij. Hier worden we ontvangen met een tas koffie. Voor eigenaar John was het liefde op het eerste gezicht toen hij in 1999 voor een stage op een alpacaboerderij in Australië aankwam. Eenmaal weer thuis is hij direct het bedrijf gestart, zij het in eerste instantie als alpacascheerder. In 2001 werd de boerderij aangekocht en inmiddels telt de kudde zo’n 85 dieren. We krijgen een rondleiding op het bedrijf en komen alles te weten over deze zachtaardige dieren, de schoonheid en de luxe van de alpacawol.

 

Middag: we genieten van een lekker middagmaal.

 

Namiddag: na ons middagmaal rijden we naar Lommel. Hier brengen we een bezoek aan het Glazen Huis. Met het Glazen Huis wil de stad Lommel glas als grondstof voor kunst een platform aanbieden. Zo fungeert het Glazen Huis, naast architecturaal baken, als glasmuseum maar bovendien als informatief, educatief, productie- en verkoopcentrum. Dit Vlaamse Centrum voor Hedendaagse Glaskunst verenigt deze functies en benadert glas vanuit alle mogelijke gezichtspunten. Na ons bezoek hebben we nog even vrije tijd in het centrum van het gezellige Lommel.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien tegen 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Ontvangst met koffie
  • Bezoek aan de alpacaboerderij
  • Middagmaal
  • Bezoek aan het Glazen Huis
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen