Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, is een bijzonder levendige metropool. Elke gevel, elk grachtenhuis heeft zijn eigen verhaal. De stad biedt vele bezienswaardigheden, uitstekende winkelmogelijkheden en uiteenlopende tentoonstellingen in 50 musea. Amsterdam heeft het allemaal!

Voormiddag: Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Amsterdam voor een kennismaking met de stad. We rijden langsheen de Amstel, de Heineken Brouwerij en het Rijksmuseum. Mogelijkheid om een facultatieve boottocht (± € 12 pp) te maken op de Amsterdamse grachten. Na de boottocht rijden we naar de overzijde van het IJ en varen dan met het veer naar het centraal station van waaruit we als het ware de rode loper uitgerold zien naar het historische centrum van de stad. Het Damrak!

Middag: Vrij middagmaal. De gids zal jullie bijstaan met mogelijke keuze van restaurants.

Namiddag: Samen met de gids verkennen we enkele belangrijke plaatsen in de stad. Maar, door de nieuwe verorderingen voor toeristen, mogen de gidsen niet meer met groepen de volgende plaatsen bezoeken. Het Damplein, Chinatown, de Walletjes en de Nieuwmarkt. We verkennen het Damrak, Nieuwendijk en Kalverstraat met de monumenten zoals de beurs van Berlage, het voormalige weeshuis en de passage van de schuttersgalerij, de heilige weg en het begijnhof. Op het Spui ontmoeten we het Lievertje en we wandelen verder over de Bloemenmarkt,  en langsheen het beroemde Theater Tuschinski naar het Rembrandtplein en de “Tunnel of Love”. Daarna rest ons nog voldoende tijd om te genieten van een leuk terrasje of nog wat te shoppen in de authentieke winkeltjes van b.v. de 9 Straatjes.

Avond: Einde van het programma is in Amsterdam voorzien rond 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen