Andorra & Barcelona

Andorra & Barcelona

Dag 1 • België - Lyon

We rijden naar Lyon voor avondmaal en tussenovernachting in het ***hotel Ibis Styles Lyon.

Dag 2 • Lyon - Arinsal

Na het ontbijt rijden verder zuidwaarts, dwars door de Pyreneeën richting Andorra en Arinsal. Hier worden we ontvangen met een welkomsdrankje in het ****hotel Patagonia

Dag 3 • De best bewaarde geheimen van Andorra

We maken vandaag een facultatieve ontdekkingstocht door de valleien van Andorra. Onderweg genieten we van de prachtige panorama’s en stoppen we aan de basiliek van Meritxell en het uitzichtpunt van “Roc del Quer” in Canillo. Tenslotte bezoeken we een traditionele bodega met likeurproeverij.

Dag 4* • Andorra La Vella

We bezoeken facultatief Andorra La Vella, de hoofdstad van Andorra. We maken kennis met deze stad en brengen een bezoek aan het indrukwekkende parlementsgebouw Casa de la Vall. De parlementszaal wordt gezien als de meest sfeervolle ter wereld. Na het middagmaal hebben we vrije tijd om taksvrij te shoppen of te genieten van een terrasje.

*wettelijke verplichte rustdag van de chauffeur.

Dag 5 • Le Seu d’Urgell - Os de Civis - River

Vandaag maken we een facultatieve uitstap naar La Seu d’Urgell, een eeuwenoud en charmant stadje. We kuieren langs de grootste markt van de streek en bezoeken de kathedraal en het Olympisch Park. ’s Middags is er een grillparty met muziek voorzien. In de namiddag rijden we naar Os de Civis en maken we een stop aan grootwarenhuis River, ideaal om alvast een souvenirtje te zoeken.

Dag 6 • De Tuinen van Gaudi - Barcelona

We rijden naar het Spaanse Pobla de Lillet. Van hieruit nemen we een treintje naar de Artigas-tuin van Gaudi en bijhorend cementfabriekje. We nemen onze tijd om deze harmonische combinatie van architectuur en natuur te ontdekken. Lunchen doen we in de omgeving van het dorpje Castellar de n'Hug, bekend om zijn herdershondenwedstrijden in de zomer en zijn reuzencroissants. Na het middagmaal rijden we verder naar Barcelona. We maken een eerste verkennende rondrit langs de Avinguda Diagonal, via het voetbalstadion Nou Camp en de Plaza d’Espanya naar de Montjuicheuvel, met o.a. het Spaans dorp en het olympisch stadion. We rijden via de oude haven en de plaza Catalunya naar ons ****hotel AC Sant Cugat.

Dag 7 • Barcelona

We bezoeken het moderne gedeelte van de stad. We wandelen door de modernistische wijk Eixample en bezoeken Gaudi’s Casa Batlló (te reserveren bij boeking). We passeren de Fundació Tapies en Gaudi’s Casa Milá La Pedrera. ’s Namiddags genieten we van de architectuur van de Sagrada Familia ( te reserveren bij inschrijving), hét levenswerk van Gaudi en bezoeken we Parc Guëll (te reserveren bij inschrijving).

Dag 8 • Barcelona

In de voormiddag flaneren we over de Ramblas en bezoeken we la Boqueria, de overdekte markt. Nadien bezoeken we het prachtige Palau de la Música Catalana (te reserveren bij inschrijving). We flaneren door de straatjes van de Barri Gotic met o.a. het Museum Frederic Máres, de Plaza Real met het Palau de la Generalitat de Catalunya.

Dag 9 • Barcelona - Clermont-Ferrand

Vandaag rijden we naar Clermont Ferrand en overnachten er in het ***hotel Holiday Inn ( of gelijkwaardig).

Dag 10 • Clermont-Ferrand - België

Via de Franse snelwegen rijden we terug naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn centraal maar rustig gelegen

Uitrusting: gezellige hotels met bar, restaurant, gratis wifi, comfortabele kamers met bad of douche, haardroger, toilet, telefoon, tv, kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangen menu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension van de 1e dag avondmaal tem 10e dag het ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit Belgie

- EXCURSIEPAKKET ANDORRA

- De best bewaarde geheimen van Andorra: bezoek basiliek Meritxell, Roc del Quer, Comallemple, bodegabezoek met proeverij.

- Andorra la Vella: middagmaal in Deimos met zicht op de thermaalbaden (met lokale autocar en chauffeur)

- La Seu d’Urgell met bezoek aan de weekmarkt, de kathedraal van Santa Maria en afscheidslunch in Os de Civis (grillparty inkl. tafeldranken wijn/water)

- De tuinen van Gaudi / Pobla de Lillet / Castellar de n‘ Hug inclusief treintje, bezoek tuinen, bezoek museum en middagmaal

 

  • TOEGANGSPAKKET BARCELONA

Bezoek Musica Catalana, Casa Batllo, Sagrada Familia, Parc Guëll