Appeltjes van Oranje

Appeltjes van Oranje

U hoeft geen fruitliefhebber of royalty watcher te zijn om een reis te maken langs o.a. de belangrijkste pleisterplaatsen van de Nederlandse koninklijke familie. We bezoeken in onze gouden koets euh autocar, de mooiste steden van Nederland die vroeger of nu een nauwe band hebben met de koninklijke familie.

Dag 1 • België - Delft - Gouda

We rijden naar Delft, sinds Willem van Oranje, dè stad van Oranje. Veel leden van het koninklijk huis zijn bijgezet in de koninklijke grafkelders van de Nieuwe Kerk. Maar het beroemdste meisje van Delft is het ‘Meisje met de parel’ van de Delftse schilder Johannes Vermeer. Daarnaast wordt het Delfts blauwe aardewerk hier nog steeds op authentieke wijze vervaardigd. Delft is ook een studentenstad met gezellige pleinen, winkelstraten en terrasjes. Nadien bezoeken we Gouda, wereldberoemd om haar kaas. De historische binnenstad met o.a. het prachtige stadhuis, middeleeuwse straatjes, grachten en  vele hofjes maakt de stad tot een echt “appeltje van Oranje”. De Sint Janskerk is met 123m de langste kerk van Nederland en wereldberoemd om haar gebrandschilderde ramen, de “Goudse Glazen”.

 

Dag 2 • Haarlem - Leiden

We rijden naar Haarlem en wandelen door de binnenstad met oud historisch karakter en gedomineerd door hofjes, grachten en kerken. We bezoeken facultatief het Frans Halsmuseum (± € 12,50 pp). Deze schilder werd geboren in Antwerpen maar verhuisde naar Haarlem. Na een bezoek aan dit “appeltje van Oranje” rijden we naar Leiden, de oudste universiteitsstad van Nederland. Hier studeerden heel wat leden van de koninklijke familie. De binnenstad is één openluchtmuseum. We maken een facultatieve rondvaart over de Leidse grachten (± € 9 pp). Leiden heeft na Amsterdam het meeste water binnen haar poorten stromen.  Een wandeling voert ons langs de mooiste plekken van deze Oranjestad met o.a. de muurgedichten in het centrum.

 

Dag 3 • Den Haag - Rotterdam - België

We rijden naar Den Haag, het politieke hart van Nederland. We wandelen langs koninklijke paleizen, het Binnenhof  en het Mauritzhuis (± € 14 pp). Tijdens een wandeling ontdekken we o.a. “de Haagse Bluf” met kopieën van gevels die de 1900-stijl uitstralen. Nadien rijden we naar dé havenstad van Nederland: Rotterdam. De gedwongen nieuwe start van Rotterdam na WOII heeft ervoor gezorgd dat moderne architectuur volop de ruimte heeft gekregen. We maken een facultatieve havenrondvaart met de Spido (± € 14 pp). We genieten van de skyline van Rotterdam, bezoeken de haven en varen langs de 'SS Rotterdam', het bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschip. Nadien keren we terug naar België.

Best Western Plus City Hotel Gouda****

Ligging: prachtig gelegen aan de Gouwe, in het historische centrum van Gouda, op ongeveer 500m van de markt

Uitrusting: mooi hotel met lift, receptie, restaurant, bar, lounge, binnentuin, fitness naast het hotel, gratis wifi

Kamers: ruime kamers met badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, koelkast

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België