Art Deco wandeling in Charleroi & de hangende tuinen van Thuin

Art Deco wandeling in Charleroi & de hangende tuinen van Thuin

Charleroi is bij veel mensen niet direct een stad die gekend is als toeristische bestemming. Toch heeft het centrum veel te bieden op gebied van architectuur. Een meer gekend toeristisch dorp is Thuin met de hangende tuinen. Onze gids zal u hier de mooiste plekjes tonen.

Voormiddag: vanuit de diverse opstapplaatsen rijden we naar Charleroi. Hier worden we opgewacht door de plaatselijke gidsen die ons begeleiden tijdens een heuse Art Deco wandeling. De twee decennia tussen 1920 en 1940 worden gekenmerkt door een grote maatschappelijke ommekeer. De ontwikkelingen op het vlak van de industrialisering gooien de traditionele werkwijzen overhoop en leiden tot een nieuwe manier van wonen. De architecten spannen zich in om aan de wensen van alle lagen van de maatschappij tegemoet te komen. Gekende architecten uit die tijd zijn Marcel Leborgne, Joseph André en Marcel Depelsenaire. Onze gidsen leiden ons langs de mooiste verwezenlijkingen van deze meester architecten.

 

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen menu.

 

Namiddag: na ons middagmaal rijden we naar Thuin, een klein stadje met een middeleeuws verleden bekoort de bezoekers met haar belfort, smalle steegjes en de verrassende hangende tuinen. Deze hangende tuinen zijn gelegen op de zuidelijke helling van de vallei van de Biesmelle. Deze terrassen maken integraal deel uit van de vestingswerken van de middeleeuwse stad. Via opengewerkte poorten langs de geplaveide steegjes ontdekken we ongeveer 200 terrastuinen. Na de wandeling met onze gids genieten we nog even van vrije tijd in het centrum van Thuin.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Art Deco wandeling in Charleroi
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Thuin
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen