Baltische Staten, boeiende mix van 3 landen

Baltische Staten, boeiende mix van 3 landen

Dag 1 • België - Vilnius

We nemen onze vlucht naar Vilnius. Bij aankomst kennismaking met de plaatselijke gids en transfer naar het **** hotel Best Western Vilnius (of gelijkwaardig) waar we 2 nachten logeren.

Dag 2 • Vilnius

We bezoeken gelijk het schitterende Vilnius. Deze prachtige hoofdstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en biedt een zeer grote architecturale verscheidenheid. We bezoeken o.a. de St.-Peter & Paul kerk, de oude stad en de universiteit. Nadien biedt de Gediminas toren ons een overweldigend panorama over de stad. Na ons middagmaal rijden we naar de stad Trakai. In het beroemde gotische kasteel Klein Mariënburg, ooit nog een gevangenis, wacht ons een boeiende rondleiding.

Dag 3 • Kaunas en Klapeida

Na het ontbijt vervolgen we onze rondreis naar Kaunas, de vroegere hoofdstad. Een bezoek aan het stadhuis, de kathedraal en het kasteel zal ons zeker bekoren. Onze chauffeur rijdt ons na de lunch verder richting de havenstad Klaipeda, waar we de komende 2 dagen overnachten in het **** hotel Amberton (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Koerse Schoorwal

We starten de ochtend met een wandeling door de straatjes van Klaipeda, gekenmerkt door zijn vakwerkhuizen. De ferry voert ons naar Smiltyne waarna ons een transfer wacht naar Nida, gelegen op het schiereiland Neringa. Het nationaal park de Koerse Schoorwal bestaat grotendeels uit duingebieden, kustbossen, moerassen en stranden. Op de terugweg na de lunch houden we halt in Juodkrante met de beroemde heksenheuvel. Tegen de avond keren we terug naar Klapeida.

Dag 5 • Klapeida - Rundale - Riga

Onderweg naar Letland brengen we eerst een bezoek aan de Kruisenheuvel, een beroemd bedevaartsoord getooid met duizenden kruisen. In de namiddag ontdekken we met een interessante rondleiding het prachtige 18e-eeuwse Rundale Castle. Dit barokke paleis werd ontworpen door de beroemde architect Bartolomeo Rastrelli, die later ook het Winterpaleis in Sint-Petersburg voor zijn rekening nam. De volgende stop is de fascinerende hoofdstad Riga waar we 2 nachten verblijven in het **** hotel Rixwell Gertrude (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Riga

Vandaag brengen we een stadsbezoek met bijzondere aandacht voor het Art Nouveau district en de oude stad. Een plaatselijke stadsgids loodst ons langs de voornaamste bezienswaardigheden en vertelt uitgebreid over de geschiedenis en de tradities. We nuttigen het middagmaal in een lokaal restaurant. Onze namiddag staat trouwens ook in het teken van gastronomie. De centrale markt is ondergebracht in 5 grote hangars die ooit gebruikt werden om zeppelins te stallen. Deze levendige markt is een van de oudste en grootste foodmarkten van Europa. Na een begeleid bezoek doorheen de markt volgt een proeverij van lokale lekkernijen. De rest van de namiddag is vrij om op eigen houtje de markhallen verder te verkennen of op zoek te gaan naar originele souvenirs.

Dag 7 • Riga - Nationaal Park Gauja -  Sigulda - Tallinn

We zetten onze rondreis verder in noordelijk richting. Eerste stop van vandaag is Nationaal Park Gauja, gekenmerkt door steile zandsteenrotsen. Vervolgens naar Sigulda, een historische stad gelegen aan de rivier de Gauja. Na de middag ontdekken we het kasteel van Turaida, gelegen in de heuvels rond Sigulda. Installatie voor 2 nachten in het **** hotel Centennial Talinn (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Tallinn

Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Estland wanen we ons werkelijk terug in de middeleeuwen. We bezichtigen o.a. het stadhuis, de eeuwenoude stadsapotheek, de Alexander Nevski-kathedraal en de rijkelijk gedecoreerde Orthodoxe kathedraal. Even verderop ligt de moderne stad Tallinn, groot is de stad niet, maar mooi des te meer! In de namiddag voorzien we vrije tijd. ‘s Avonds genieten we van een afscheidsdiner in een plaatselijk restaurant, een waardige afsluiter!

Dag 9 • Tallinn - België

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor onze retourvlucht naar België.

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: alle hotels zijn centraal gelegen

Uitrusting: lift, restaurant, bar, salon, comfortabel ingerichte badkamer met douche of bad, toilet, telefoon, vaak airco en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags eenvoudige maaltijd incl. thee of koffie, ’s avonds 3-gangen maaltijden incl. thee of koffie

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten heen naar Vilnius en retour vanuit Tallinn

  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 9e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België