Calabrië, een goed bewaard geheim

Calabrië, een goed bewaard geheim

Dag 1 • België - Rende

We nemen een vlucht naar Lamezia Terme en rijden verder naar Rende waar we verblijven in het ****hotel Best Western Premier Villa Fabiano.

Dag 2 • Civita - Cerchiara

We bezoeken Civita, een zeer idyllisch gelegen dorp aan de Grand Canyon del Raganello. Een jeep brengt ons naar de duivelsbrug met adembenemend uitzicht. We duiken hier even in het Albanese verhaal van deze streek. Na de middag trekken we door het Pollino-gebergte en bezoeken we het Sanctuario di Santa Maria delle Armi, een pelgrimsoord sinds de 16e eeuw (facultatief ± € 3 pp).

Dag 3 • Santa Severina - Lago Cecita - Camigliatello Silano

Vandaag trekken we door het natuurpark van de Sila, het groene hart van Calabrië met uitgestrekte hoogvlakten, dichte bossen en weidse meren. Voordien rijden we naar Santa Severina, dat als een adelaarsnest op een bergplateau ligt. We brengen een bezoek aan de imponerende burcht die nog stamt uit de tijd van de Noormannen (facultatief ± € 6 pp).

Dag 4 • Cosenza - San Francesco di Paola - Fiumefreddo - Capo Vaticano

We starten met een bezoek aan Cosenza. Het rustige historische centrum roept helemaal de sfeer op van het oude Zuid-Italië. Daarna bewonderen we het heiligdom van San Francesco di Paola, de alom aanbeden heilige in Calabrië. Aansluitend volgt Fiumefreddo, behorende tot de mooiste dorpen van Italië. Een klein busje brengt ons naar het hoger gelegen plateau vanwaar we een prachtig zicht hebben op de zee, het binnenland en het kasteel. We vervolgen onze rondreis naar Capo Vaticano en nemen onze intrek in het ***hotel La Bussola.

Dag 5 • Reggio di Calabria - Scilla

’s Ochtends trekken we naar Reggio di Calabria, de belangrijkste havenstad van Calabrië. Vanop de nieuw aangelegde promenade krijgen we een mooi zicht op Sicilië. We hebben de gelegenheid tot winkelen of de beroemde bronzen krijgers te aanschouwen in het nabijgelegen museum (facultatief ± € 9 pp). Even later bezoeken we Scilla, een vissersdorpje gelegen aan de Costa Viola. Hier overleefde Odysseus het avontuur met de zeemonsters Scylla en Charybdis. We brengen een bezoek aan de Castello Ruffo.

Dag 6* • De Eolische eilanden

Vandaag staat een boottocht op het programma (facultatief ± € 49 pp) langs de Eolische eilanden. De door de Unesco geklasseerde Eolische eilanden bestaan uit een groep van zeven eilandjes waarvan we er drie per boot bezoeken. Eerst zetten we koers naar Vulcano, gekend om zijn geneeskrachtige werking. Tegen betaling kunnen we hier een modderbad nemen of zwemmen. We varen verder naar Lipari, waar we vrije tijd krijgen om te winkelen of een bezoek te brengen aan de kathedraal. In de namiddag varen we richting Stromboli. We maken een tocht rond deze nog steeds actieve vulkaan en aanschouwen de indrukwekkende lavavelden.

*programma afhankelijk van de weersomstandigheden

Dag 7 • Stilo - Gerace

Te midden van prachtige bossen ligt Stilo. We brengen er een bezoek aan de byzantijnse kerk “la Cattolica”, één van de mooiste bouwwerken van Calabrië (facultatief ± € 4 pp). Daarna reizen we verder naar Gerace, gelegen op een heuvel met een beeldschoon uitzicht op het natuurgebied van het Aspromonte. We aneren door het authentieke oude stadscentrum en bezichtigen de kathedraal alsook de San Francescokerk. Met het treintje sporen we door het Borgatella, de voormalige ambachtsliedenwijk, tot de hoger gelegen oude dorpskern (facultatief ± € 3 pp).

Dag 8 • Lamezia Terme - België

Indien de vluchturen het toelaten, lopen we nog even door Tropea, een gezellig stadje met vele winkeltjes en leuke pleintjes, bekend om zijn rode uien en pepertjes. Via de paradijselijke stranden van Capo Vaticano rijden we naar Pizzo, bekend om zijn ‘Tartuffo di Pizzo’, ijs met een hart van warme chocolade, gehuld in een dikke laag cacao. We bezoeken de Piedigrotta, een grot vol heiligenbeelden uitgegraven in de rotsen (facultatief ± € 5 pp). Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven van Lamezia voor onze terugvlucht naar België.


Opgelet: het programma van dag 1 en dag 8 is afhankelijk van de vluchturen

 

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, terras, gratis wi, (binnen- of buiten-)zwembad, mooi ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv en airco

Maaltijden: Zuid-Italiaans ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Lamezia Terme heen en terug

• Transfers en rondrit met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Dag 2 jeeptocht, dag 3 & 4 navette 

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Gerelateerde reizen