Cantabrië

Cantabrië

Dag 1 • Ranst  - Limoges

Via de Franse snelwegen rijden we tot in Limoges voor ons avondmaal en overnachting in een *** hotel.

Dag 2 • Limoges – Santander – Suances

Na ons ontbijt rijden we naar Santander. Na het middagmaal bezoeken we het schiereiland La Magdalena, welk is omgetoverd tot een mooi park. Blikvanger is het Palacio de la Magdalena welk werd gebouwd in 1909 ter ere van koning Alfonse XIII. Verder naar onze verblijfplaats Suances waar we overnachten in het ****hotel Gran Hotel Suances.

Dag 3* • Suances

Vandaag verkennen we onze verblijfplaats Suances. We wandelen tot aan de vuurtoren Faro Punta del Torco, bezoeken het stemmige kerkje Capilla del Carmen en slenteren door de straatjes van het centrum. Voor de liefhebbers zijn er prachtige stranden en we kunnen uiteraard ook genieten van de faciliteiten van ons hotel.

*wettelijke verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 4 • Vallei van de Pas – Torrelavega – Santillana

We maken een mooie rondrit  door de Vallei van de Pas tot in Vega de Pas. Uiteraard houden we onderweg de nodige fotostops. In Vega de Pas kunnen we de specialiteiten van de streek kopen: “quesadas” (gebakjes van melk, boter en eieren) en “sobaos” (zachte cakes) Na de middag rijden langs het stuwmeer van de Ebro via Torrelavega tot in Santillana del Mar. Dit is één van de mooiste stadjes van Noord-Spanje, bekend voor de vele prachtige herenhuizen.

Dag 5 • Picos Europa – Comillas – Covadonga – Cangas de Onís

Vandaag maken we een prachtige excursie naar de Picos de Europa. Via een stukje van de pelgrimsroute naar Compostella komen we in Comillas. Hier zien we een modernistische villa van de beroemde Catalaanse architect Gaudi. We vervolgen onze weg richting Picos de Europa. Onze weg loopt door drie valleien. Via de vallei van de Gargantas bereiken we de smalle Caresvallei. We zien spectaculaire bergwanden in dit ongerepte natuurgebied. Na de middag vervolgen we onze weg naar het bedevaartsdorpje Covadonga. Hier vereert men Nuestra Señora de Covadonga, die een belangrijke rol speelde in de overwinning van de christenen op de Arabieren. We eindigen onze rondrit in het levendige stadje Cangas de Onís. We wandelen er onder een mooie romaanse brug. Onder deze brug hangt een kopie van het kruis van Pelayo, de aanvoerder van de christen in de slag bij Covadonga.

Dag 6 • Potes – Fuente Dé

We rijden door de 19km lange kloof Desfiladero de la Hermida. De verticale bergwanden zijn hier zo hoog en de kloof zo smal dat de zon op sommige plaatsen maar enkele minuten per dag de vallei bereikt. Onderweg bezoeken het Monesterio de Santo Toribio. In dit klooster wordt een zeer kostbaar relikwie vereerd. Het “Lignum Crusis” is het grootste bewaarde stuk hout van het kruis van Christus.  Nadien rijden we naar Potes, een dorpje gekend om de vele ambachtelijk gemaakte produkten zoals kaas, salami en likeur.Na de middag rit door de vallei van de Derra tot in Fuente Dé. Hier nemen we de kabelbaan tot 1800 m en genieten van een prachtig uitzicht.

Dag 7 • Suances – Bilbao – Niort

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Bilbao. Sinds de bouw van het Guggenheim museum in de jaren negentig krijgt de stad steeds meer toeristische belangstelling. We maken een wandeling langs het museum en door de oude binnenstad met de Santiagokathedraal, de overdekte markt en de Plaza Nueva. Na het middagmaal rijden we naar Niort waar we overnachten in een ***hotel.

Dag 8 • Niort – Ranst

Na ons ontbijt rijden we via de Franse snelwegen terug naar België.

GRAN HOTEL SUANCES****

Ligging: vlakbij het dorpscentrum op 400 m van het strand

Uitrusting: gezellig hotel met bar, restaurant, tuin, lift, buitenzwembad, ontspanningsruimte, gratis wifi, comfortabele kamers met bad of douche, haardroger, toilet, telefoon, tv, kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• ***PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension van de 1e dag avondmaal tem 8e dag het ontbijtbuffet

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit Belgie