Champignons & gezellig toeren in Mol

Champignons & gezellig toeren in Mol

Champignons, een delicatesse die men in vele gerechten gebruikt. Deze smaak is niet meer weg te denken uit onze keuken. Het is dan ook zeker de moeite om alles te weten te komen over deze lekkernij. Na de middag ontdekken we een merkwaardige gemeente in de Kempen, zijnde Mol.

Voormiddag: we worden hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Met onze plaatselijke gids maken we een korte rondrit door de Belgische en Nederlandse Kempen. Aansluitend bezoeken we een champignonkwekerij. De zaakvoerster legt ons het hele kweekproces van de champignon uit en we mogen een kijkje nemen in de verschillende koelcellen waar we de hagelwitte champignons als het ware zien groeien. Liefhebbers kunnen dagverse champignons aanschaffen.

 

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen menu.

 

Namiddag: na ons lekker middagmaal bezoeken we met onze gids Mol, een gemeente met maar liefst 12 gehuchten. Ieder dorp heeft wel zijn eigen bezienswaardigheid. Tijdens een geleide rondrit met de autocar maken we kennis met deze uitgestrekte gemeente. We houden halt bij de mooiste hoekjes en genieten van het vele groen. Bijzondere aandacht gaat naar de witzandontginning. In de helft van de 19e eeuw werd het wit zand ontdekt. De ontginning ervan resulteerde in enorme meren. We bezoeken er enkele en staan stil bij de vele toepassingen van quartzzand. Aardigheidje: iedereen ontvangt een zakje mollenkoekjes in… jawel, zanddeeg.

 

Avond: het einde van deze leuke dagtocht is voorzien omstreeks 18u00.