China

China

De tweede grootste economische macht ter wereld met een geschiedenis die ver teruggaat tot in de tijd van de Zijderoute. Als bakermat van één van de oudste beschavingen ter wereld biedt China zijn bezoekers een grote culturele verscheidenheid, een wonderlijke natuur en een waaier aan artistieke schatten die getuigen van een roemrijk verleden. China met haar anderhalf miljard inwoners spreekt tot ieders verbeelding. U bezoekt geweldige bezienswaardigheden zoals de hoofdstad Beijing, de Chinese Muur, het fameuze terracottaleger in Xian, de Minderheden in Kaili en het zuiden met zijn rijstterrassen. Als magnifieke afsluiter serveren wij U de metropool Hong Kong.

DAG 1 • Brussel-Beijing 

Per lijnvlucht vanuit Brussel naar Beijing, het vroegere Peking, de hoofdstad van de Volksrepubliek China. 

DAG 2 • Beijing (m,a)

Aankomst en onthaal op de luchthaven van Beijing. Transfer naar uw prima hotel Feitian waar u drie nachten zal verblijven. Alles begint met een ritje per riksja door de oude lanen van de Hutongs. Na de middag brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis. Een ommuurd complex aan het beeldige Kunmingmeer. Op de terugweg een fotostop aan het Vogelnest Olympisch Stadion uit 2008.

DAG 3 • Beijing (o,m,a)

Bezoek aan het Tien-an-men plein oftewel Het Plein van de Hemelse Vrede. Iedereen kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, uitkijkend naar zijn eigen mausoleum op het grootste plein ter wereld. In het verleden was het onderdeel van de vele poorten naar de Verboden Stad. Buiten China is het plein vooral bekend als strijdtoneel van politieke opstanden in de vorige eeuw. Zeer uitgebreid bezoek aan de Verboden Stad zelf. Een gigantisch keizerlijk paleis vanwaar vierentwintig keizers tot in 1911 China bestuurden vanachter de dikke muren. Na de middag bezoek aan de Hemeltempel en vanavond als extraatje een mooie show over de Kongfu legende.

DAG 4 • Beijing (o,m,a)

Een bezoek aan de Grote Muur in Juyongguang is één van de hoogtepunten uit deze reis. Een meer dan 6000 kilometer lange muur die de Chinezen bouwden om allerlei wilde volkeren buiten te houden. Ook heeft bijna iedereen wel eens een foto gezien van deze verdedigingsmuur gebouwd in een typisch Chinese stijl, over de steile, rotsachtige bergen van een ruig landschap aan de horizon verdwijnend. Verder een bezoek aan een cloissonné atelier. Halte aan de Heilige Weg, een laan omzoomd met uit steen gehouwen beelden van reële en mythische dieren en Confucianistische ambtenaren. Speciaal Peking Duck diner.

DAG 5 • Beijing-Xian (o,m,a)

Na het ontbijt neemt u de hogesnelheidstrein naar de stad Xian die meer dan 13 dynastieën de hoofdstad was van China. In het park aan de kleine pagode van De Wilde Gans kan u als u geluk hebt de Tai Chi meester bewonderen met zijn bewegingen van de Taiqiquan. Leer wat bij over de Chinese schilderkunst en vanzelfsprekend de kalligrafie. In Xian logeert u in hotel Skytel.

DAG 6 • Xian (o,m,a)

Vandaag een zeer uitgebreid bezoek aan het wereldberoemde terracotta leger bij de graftombe van keizer Qin Shi Huangdi dat pas ontdekt werd in 1974. Hij was de eerste keizer van China en zij bewaakten meer dan 2000 jaar zijn graf. De duizenden levensgrote strijders uit de Qin-dynastie zijn samen één van ‘s werelds belangrijkste archeologische vondsten. Doodstil staan ze op een rijtje, de 8000 strijders uit Xi’an. Ze lijken allemaal in gedachten verzonken en zich te concentreren op de veldslag die gaat komen. De één heeft een hoofddeksel op, de ander draagt zijn haar in een staartje. Elke soldaat is uniek, maar één ding hebben deze mannen gemeen. Ze zijn gemaakt van klei. A masterpiece! Terug in de stad wandeling over de 12 meter hoge stadsmuren die als omwalling pronken. Vanavond een speciaal Dumplings banket met nadien het bijwonen van het beroemde zang- en dansspektakel uit de Tang-dynastie.

DAG 7 • Xian-Guiyang-Kaili (o,m,a)

Met een binnenlandse vlucht reist u nu verder naar Guiyang en van daaruit per autocar door naar Kaili. Bezoek aan het museum van de MInderheden. De provincie Guizhou staat bekend om zijn etnische diversiteit. U zal in Kaili overnachten in hotel Tenglong.

DAG 8 • Kaili (o,m,a)

U bezoekt deze intrigerende regio wat breder met een bezoek aan de Datang Miao die zelfs in de koude winter een korte rok dragen. In het dorpjes Jidao Miao en Matang Ge zijn er dan weer andere vertakkingen van de Miao minderheid te ontdekken. 

DAG 9 • Kaili-Zhaoxing (o,m,a)

Vandaag bezoekt u het pittoreske dorpje Huanggang waar de Dong minderheden wonen. Hier komen heel weinig toeristen en zowel de stammen als uzelf zullen hier een attractie zijn. In Zhaoxing zal de avond worden opgeluisterd door een lokale show van zang en dansen maar zonder begeleiding van muziekinstrumenten. Hier zijn de logies voorzien in hotel Zhaoxing Indigo Lodge.

DAG 10 • Longsheng-Yangshou (o,m,a)

Vervolgens op weg naar de stad Sanjiang. Hier bevinden zich prachtige houten huizen en de Wind- en Regen Bruggen. Een toffe wandeling doorheen het dorp waar u begroet zal worden door de lokale bevolking met muziek en dans. De autocar brengt u dan verder naar Longsheng waar u zal overnachten in hotel Ping’an. 

DAG 11 • Zhaoxing-Sanjiang-Longsheng (o,m,a)

Hier is Longsheng zijn de panorama’s weergaloos. Met zijn spectaculaire rijstterrassen nodigt het u uit voor een wandeling langsheen de kleine dorpjes. U zal er de Yao vrouwen ontmoeten die gekend zijn omwille van hun mooie kledij, zilveren juwelen en hun lange zwarte haren. De reis gaat verder naar Yangshou waar u zal verblijven in het hotel Elite Garden. Geniet vanavond van nog ander extraatje: de verbluffende Impression Liusanjie Show.

DAG 12 • Yangshou-Guilin (o,m,a)

Weeral een ander hoogtepunt is de bamboo-raft boottocht op de Li rivier. Bewonder de kalksteenformaties langs de rivier die al eeuwenlang een bron van grote inspiratie zijn voor dichters en schilders. Na een bezoek aan een theeplantage en nog wat vrije tijd gaat het dan richting Guilin. Overnachting in het Park hotel.

DAG 13 • Guilin-Shenzen-Hong Kong (o,m)

In de morgen neemt u een drietal uurtjes de hogesnelheidstrein naar Shenzhen en van daaruit per autocar naar de wereldstad Hong Kong waar u zal logeren in hotel Metro Park Kowloon. Kowloon is het drukke maar typisch Chinese deel van deze mega-stad. Vlakbij het hotel is er een ruime keuze aan restaurants voor de lokale of Westerse keuken. De reisleider zorgt wel voor de juiste tips.

DAG 14 • Hong Kong (o,m)

Uitgebreide stadstour met vanzelfsprekend eerst de bekende Victoria Peak. Hier spreidt zich een prachtig panorama over de stad uit en geniet u van een unieke kijk op de wolkenkrabbers en de haven. Na een bezoek aan het oude vissersstadje Aberdeen waar u optioneel een tocht per sampan (watertaxi) kan maken. Wat zeker niet mag ontbreken is een wandeling over Stanley Market, dé plek bij uitstek om nog enkele souvenirs aan te schaffen. Tenslotte zal u in Repulse Bay zien dat Hong Kong ook een strand heeft. Vrij avondmaal.

DAG 15 • Hong Kong-Brussel (o)

Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

volgens programma

 

 • VISUM: Wij zorgen voor uw visum indien nodig! De visumkosten, inclusief de volledige afhandeling, zijn inbegrepen in de prijs van uw reis. U bezorgt ons uw geldig internationaal paspoort en wij zorgen voor alle administratieve beslommeringen en gaan voor u naar de desbetreffende ambassades of consulaten. 
 • Reizigers met Belgische nationaliteit dienen zelf enkel te zorgen voor een internationaal, digitaal paspoort dat minstens 6 maanden geldig is na retour. De ingevulde visumaanvraagformulieren moeten ons uiterlijk 1 maand voor afreis terugbezorgd worden. Reizigers van andere nationaliteiten dienen hun visumaanvraag zelf te verzorgen via hun ambassade.

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Vlaamstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • GRATIS LUCHTHAVENVERVOER in gans Vlaanderen

 

Gerelateerde reizen