Citadelle van Dinant & tuinen van Annevoie

Citadelle van Dinant & tuinen van Annevoie

Vandaag genieten we van een Ardeens festijn op de uitzonderlijke site van een Citadel. Enig in Europa. We beleven Dinant op een ongekende manier en maken kennis met het rijke verleden van de Citadel. Uiteraard vergeten we de Ardeense gastronomie niet. Na de middag maken we een boottochtje en bezoeken we de prachtige Tuinen van Annevoie. Kortom, een dagje puur genieten!

Voormiddag: Na de kennismaking met onze gids verkennen we de indrukwekkende Citadel van Dinant. De Citadel, die zich bevindt op de top van de rotsachtige wand die het decor vormt van de stad Dinant, is sinds meer dan een eeuw ingericht in een museum voor wapens en geschiedenis. De Stad was op één na de belangrijkste stad van het Prinsbisdom Luik tijdens de middeleeuwen en was bijgevolg trots op haar “dinanderie”, het koperwerk, wat in verband werd gebracht met de Duitse Hanze. Via de gangen kunnen we de binnenkant van de Citadel ontdekken en zo de geschiedenis van Dinant leren kennen.

Middag: We genieten van de heerlijke Ardeense gastronomie: Aperitief - Ardense Terrine - Gepaneerd kippenlapje met Coburg, mosterdsaus op oude wijze, groentjes en aardappelgarnituur - IJstaart - Koffie, water en wijn inbegrepen

Namiddag: We maken een boottocht op de Maas. Vanop het water kunnen we genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de steile rotsen vormen een uniek decor. Na de ontspannende boottocht rijden we naar de Tuinen van Annevoie. Deze prachtige tuinen zijn helemaal in hun oude glorie hersteld en nodigen uit voor een namiddag ontspanning in het groen. Statige bomen, waterpartijen en rotsformaties zullen uw zintuigen prikkelen.

Avond: Het einde van deze boeiende dag is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Bezoek aan de Citadel van Dinant met gids
  • Middagmaal
  • Boottocht op de Maas
  • Bezoek aan de Tuinen van Annevoi
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen