Costa del Azahar, oranjebloesemkust

Costa del Azahar, oranjebloesemkust

Dag 1 • België - Barcelona - Peniscola

We nemen onze vlucht vanuit België naar Barcelona, waar we opgewacht worden door onze premium autocar. We starten met een rondrit door Barcelona*, de hoofdstad van Catalonië, een mediterrane en wereldse stad. Aansluitend rijden we naar de Costa del Azahar en onze verblijfplaats Peniscola, voor overnachting in het ****Gran Hotel Peniscola.

*afhankelijk van de vluchturen

 

Dag 2 • Tortosa - Ebrovallei

Het eerste wat ons in Tortosa opvalt is het op een heuvel gelegen Arabische kasteel van La Suda. De stad bezit ook belangrijke voorbeelden van middeleeuwse, renaissance, barokke en modernistische architectuur. In de buurt van de Ebro ligt het oude deel van de stad, met zijn 14e-eeuwse gotische kathedraal. Een geweldige plek om te bezoeken is de overdekte markthal. Tapas in één van de bars op de markt zijn aan te bevelen. Na de middag maken we een boottocht doorheen de Ebro-delta.

 

Dag 3 • La Vall d’Uixó - Carmelitano

La Vall d’Uxó biedt een interessant monumentaal erfgoed, verdeeld over twee centra: het hoge kwartier en het lagere deel. We maken een wandeling door de smalle straatjes van de wijk L ’Alcudia, waarvan de oorsprong dateert uit de Arabische tijd. Uiteraard bezoeken we de grotten van San José en varen op de langste bevaarbare ondergrondse rivier van Europa. Na de middag brengen we een bezoek aan één van de oudste distilleerderijen in Spanje. In de kelders van het karmelietenklooster Carmelitano werden op 15 oktober 1896 de eerste flessen in de handel gebracht.

 

Dag 4 • Morella - Sant Mateu

Vandaag rijden we het binnenland in en bezoeken het vestingstadje Morella, bekend door zijn stadsmuren, middeleeuws kasteel en fort uit de 14e eeuw. De zes poorten en 16 torens van de intact gebleven middeleeuwse muur leiden naar een doolhof van straatjes en steegjes. Na de middag keren we terug en houden nog een stop in een ander pittoresk stadje, Sant Mateu.

 

Dag 5 • Valencia

Valencia is een fascinerende stad met een mix aan historie en nieuwe architectuur. Het boegbeeld van de stad is de “Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valencia” een topattractie en millennium project uit de 21e eeuw. Na de middag staat een geleide wandeling doorheen de oude stad op het programma. Het oude deel van Valencia is bezaaid met kerken, musea en bont gekleurde cafés en restaurants.

 

Dag 6 • Peniscola

Onze verblijfplaats Peniscola is een mooie oude versterkte stad gelegen op een schiereiland, rond de voet van een op een rotsige kaap gebouwd imposant kasteel. Dit mini schiereilandje met witte huisjes wordt ook wel de Mont Saint-Michel van Spanje genoemd. Vanaf de vestingmuren hebben we een schitterend uitzicht over de zee. Van 1415 tot 1424 was het kasteel de verblijfplaats van de afgezette tegenpaus Benedictus XIII, ook wel “Papa Luna” genoemd. We bezoeken het kasteel en het Artillerie Park, een militair gebied met batterijen, tunnels en hellingbanen die aansluiten op de maritieme zone. De mooie botanische tuinen werden in de 20e eeuw aangelegd. De huizen in de oude stad zijn wit geschilderd en hebben blauwe kozijnen. Sommigen zijn omgetoverd tot gezellige hotelletjes en restaurants. Het is een wirwar van straatjes en gezellige pleintjes.

 

Dag 7* • Peniscola

Vandaag genieten we van een vrije dag aan de Costa del Azahar. We gebruiken de faciliteiten van het hotel of we verkennen op eigen houtje Peniscola met de City Tour.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 8 • Islas Columbretes

Voor de kust van de Costa del Azahar ligt de eilandengroep Islas Columbretes, een groep kleine onbewoonde eilandjes van vulkanische oorsprong op 49 kilometer van de kust. Vanuit Oropesa del Mar varen we naar Illa Grossa. Tijdens onze plaatselijke wandeling kunnen we tal van vogels en zeevogels, hagedissen, insecten en de meest representatieve planten van de eilandflora observeren, dit alles in een majestueus vulkanisch landschap.

 

Dag 9 • Barcelona - België

We rijden naar de luchthaven van Barcelona voor onze vlucht naar België.

GRAN HOTEL PENISCOLA****

Ligging: gelegen aan het populaire strand en de promenade van Peniscola, op ongeveer 3 km van het pittoreske centrum van Peniscola

Uitrusting: groot hotel met receptie, lift, restaurant, bar-cafetaria met zonneterras, poolbar, buitenzwembad met solarium, Spa-centrum met verwarmd binnenzwembad, Finse sauna, Turks bad, 4 whirlpools en solarium, natuur-therapieën, massages en body wraps, fitness, live entertainment,  gratis wifi, alle standaardkamers hebben balkon, eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, tv, telefoon, minibar, kluisje (mits toeslag), airco, ook kamers met zijdelings of frontaal zeezicht (mits toeslag)

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet met mediterrane en internationale gerechten (water en wijn bij tijdens de maaltijd inbegrepen)

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug

 • Vlucht van Brussel naar Barcelona en terug
 • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 9e dag het ontbijt
 • Uitstappen zoals beschreven
 • Toegangen: boottocht doorheen de Ebro-delta, boottocht grotten van San José, bezoek Carmelitano Benicasim, Kasteel Morella, panoramische rondleiding “Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valencia”, wandeling door de oude stad Valencia, kasteel Peniscola, toeristentreintje Peniscola (2 dagen), boottocht naar de Columbretes eilanden, toegang tot de SPA-zone van het hotel.
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België