Costa Rica • Het aardsparadijs van kust tot kust

Costa Rica Het aardsparadijs van kust tot kust

Deze bijzondere eco-rondreis door Costa Rica laat u de veelzijdigheid zien van deze mooie bestemming. U bezoekt tropische regen- en nevelwouden met hun uitbundige flora en fauna. Sta versteld van de kleuren van een toekan of de schutkleuren van een kaaiman. En schrik niet als u oog in oog staat met een brulaap. Ook de imposante vulkanen van Costa Rica laten hun indruk na en eindigen doet u op het schitterende strand van Manuel Antonio. Overal waar u reist is er een immense biodiversiteit om van te snoepen. Dit land gelegen tussen de Pacific en de Caraïbische Zee is eigenlijk één grote dierentuin maar dan zonder omheining Pura Vida!

Dag 1 • Brussel - San José (a)

Vanuit Brussel de heenvlucht naar San José, hoofdstad van Costa Rica. Onthaal en transfer naar uw uitstekende hotel Crown Plaza Coribici waar u de volgende twee nachten zal logeren. Bovendien is het hotel uiterst centraal gelegen om ‘s avonds nog een wandeling te doen. Diner in het hotel.

 

Dag 2 • Poas Volcano - Doka Coffee Estate - La Paz W.G. (o,m)

De dag begint met een panoramische tocht naar de Poas vulkaan gelegen in de jungle en met twee zeer wijde en goed bereikbare kraters een must om te zien. Het zicht op het turkooisblauwe meer is onvergetelijk. Onderweg ziet u veel suikerriet- en koffieplantages waarvan u er één bezoekt. Verder een fijn bezoek aan de La Paz Waterfall Gardens met een hoge waterval te midden van het regenwoud. Hier wordt ook het middagmaal genomen. Deze dag wordt een mooie start van uw rondreis.

 

Dag 3 • San José - Veragua-Puerto Viejo (o,m)

U gaat op weg naar de Caribische kust en bezoekt het Veragua regenwoud. Ook hier ziet u kikkers, hagedissen, slangen en vlinders om zoveel mogelijk te weten te komen over de belangrijke rol van deze dieren in de natuur. Tijdens een rit met een open kabelbaan wordt u ondergedompeld in de Costa Ricaanse jungle en hebt u een schitterend zicht op het La Amistad International Park. Twee nachten logies in Namuwoki Lodge.

 

Dag 4 • Cahuita Nationaal Park (o,m)

Deze ochtend bezoekt u het Cahuita Nationaal Park. Cahuita werd in 1970 een nationaal park met de bedoeling het grootste koraalrif van het land te beschermen. Meer dan honderd soorten vis zijn hier geteld samen met verschillende variëteiten van koraal en andere ongewervelde dieren. Het park bestaat uit een mooi regenwoud en mangrove. Tijdens een natuurwandeling kan u genieten van de rijke biodiversiteit van deze omgeving. Onderweg ontmoet u vast en zeker brulapen, leguanen, vogels en kaaimannen.

 

Dag 5 • Puerto Viejo de Limon - Tortuguero N.P. (o,m,a)

Vertrek naar Caño Blanco waar u aan boord gaat van een motorbootje richting het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg bewondert u de unieke fauna en flora van dit regenwoud doorspekt met ontelbare waterwegen. Na de middag krijgt u een rondleiding in het pittoreske stadje Tortuguero dat slechts enkele honderden inwoners telt. U vindt er onverharde wegen, typisch Caraïbische houten huizen, winkels en bars. Hier zijn twee overnachtingen in de gekende Pachira Lodge. Hier hebt u zelfs vol pension.

 

Dag 6 • Tortuguero Nationaal Park (o,m,a)

Neem uw tijd en ontdek de pracht en praal van dit bijzondere natuurgebied. Geniet in de voormiddag van een boottocht langs het dichte woud en in de namiddag van een ontspannende boottocht langs de kleinere kanalen van het park. De motorboten hebben speciale stille motoren zodat u optimaal van de geluiden van het regenwoud geniet. Op de oevers van de riviertjes verrijzen talloze tropische planten en bomen die metershoge groene muren vormen. De weerspiegeling in het stilstaande water maakt van deze boottocht een adembenemende belevenis. U maakt vandaag kennis met het leven in de jungle: kaaimannen, kapucijnapen, leguanen, kikkers en een groot aantal soorten vogels.

 

Dag 7 • Tortuguero N.P. - Arenal (o,m)

Met de boot terug naar het vasteland en dan rijdt u naar La Fortuna de San Carlos, bekend om de vulkaan Arenal, de warmwaterbronnen, prachtige landschappen, wouden en meren. De rit voert u langs talloze vruchtbare velden vol bananen-, ananas en palmhartenplantages. Twee nachten logies in uitstekende hotel Arenal Manoa & Hot Springs.

 

Dag 8 • Arenal (o,a)

De Arenal heeft zijn naam te danken aan het zand (=Arena) dat jarenlang door de vulkaan werd uitgebraakt. Wandeling over een grindpad doorheen het park terwijl u de prachtige fauna en flora kan aanschouwen. Bij mooi weer ziet u de perfecte conische vorm van de vulkaan. De dag eindigt op een ontspannende manier in de warmwaterbaden van Tabacón. Hier hebt u vanavond ook een rijkelijk buffet-diner.

 

Dag 9 • Arenal - Monteverde (o,a)

U reist verder naar Monteverde, het wereldbekende nevelwoudreservaat met een zeer gevarieerde fauna en flora: 400 vogelsoorten waaronder de wonderbaarlijke Quetzal vogel, 490 vlinders, 100 zoogdieren, 2.500 plantensoorten en honderden varens. In deze streek vestigden zich vele Quakers aangetrokken door het vredelievend karakter van het land. Twee overnachtingen in het prima hotel El Establo.

 

Dag 10 • Monteverde (o,a)

Na het ontbijt leidt uw gids onze groep langs mooie paden in dit unieke natuurreservaat gelegen in de hooglanden van Costa Rica. In het meer dan 10.000 ha grote park zijn er 1.500 soorten orchideeën, varens en andere tropische flora en fauna. Allicht kruist u het pad van de zwarte leguaan en de luiaard. De bomen zijn zwaar begroeid met mossen en epyphyten en dit park biedt uitstekende uitdagingen voor fotografen. In de namiddag in het Selvatura Park een wandeling op de hangende bruggen die soms 300m lang zijn en u een prachtig zicht bieden op het groene regenwoud.

 

Dag 11 • Monteverde - Dominical (o,a)

Schitterende rit naar Dominical, gelegen aan de stranden van de Grote Oceaan. Onderweg zijn er vanzelfsprekend enkele fotostops voorzien. Onder andere ook in het stadje Jaco waar u vrij kan lunchen. Opnieuw twee overnachtingen in hetzelfde hotel zodat u niet te vaak moet in- en uitpakken. Ditmaal voorzien wij het prachtige 4 sterren boetiekhotel Cristal Ballena Resort & Spa.

 

Dag 12 • Dominical (o,m,a)

Wanneer het weer en de omstandigheden het toelaten is er voor iedereen een schitterende dolfijn- en walvis tour. U vaart langs beeldige stranden zoals de Playa Matapalo tot u het Marino Ballena National Park bereikt. Op zoek naar de dolfijnen en eventueel zelfs walvissen passeert u de mooie rotsformaties van Roca Ballena. Er is ook lunch voorzien tijdens deze tocht. Het hotel heeft ook een heerlijk zwembad om een dagje vrij te nemen.

 

Dag 13 • Dominical - Manuel Antonio (o,a)

Na het ontbijt gaat het naar één van de mooiste plaatsen van Costa Rica, Manuel Antonio. Het park is vooral gekend om zijn witte zandstranden waarlangs een groen woud groeit dat voor een beeldig decor zorgt. Hier in Manuel Antonio zal u twee nachten verblijven in het prestigieuze eco-hotel Parador.

 

Dag 14 • Manuel Antonio National Park (o,a)

U kan vandaag genieten van het strand of meegaan op een natuurwandeling door dit beeldige park dat vooral gekend is als de thuis van de kapucijnapen, luiaards, brulapen en veel exotische vogelsoorten. Diner in het hotel.

 

Dag 15 • Manuel Antonio - San José (o,m)

Ook de laatste dag zal lekker worden opgevuld met in de voormiddag nog een spannende krokodillen-safari. Per boot over de Rio Grande Tarcoles op zoek naar exemplaren die tot 4 meter lang kunnen worden. Er is vandaag zelfs nog een extra lunch voorzien en dan is het wachten op de transfer naar de luchthaven van San José voor de terugvlucht naar Brussel.

 

Dag 16 • Brussel

Aankomst op Zaventem en einde van een heerlijke natuurreis.

volgens programma

 • Schitterend programma en geweldige bestemming warm aanbevolen voor natuurliefhebbers, fotografen, wandelaars en actieve genieters.
 • Vertrektaks 35 USD niet inbegrepen (persoonlijk te betalen op de luchthaven)
 • Geen inentingen verplicht

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen