Cruise de grandioze Middellandse Zee • MSC Grandiosa

Cruise de grandioze Middellandse Zee MSC Grandiosa

De MSC Grandiosa, zal ingehuldigd worden in november 2018. Met een lengte van 331 meter en ruimte voor 6.334 passagiers wordt dit schip een van de grootste schepen die de zeeën en oceanen zal bevaren. Het interieur naar Italiaans ontwerp is van zeer goede kwaliteit met genereuze en ruime binnenruimtes en een zeer groot entertainment aanbod aan boord.

Dag 1 • België - Genua (Italië)

We worden ‘s avonds thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 22u30 vertrekken we met een luxueuze *****ROYAL CLASS autocar via verschillende snelwegen richting Genua.

 

Dag 2 • Genua (Italië)

Rond de middag schepen we in aan boord van het *****schip MSC Grandiosa voor installatie in onze kajuit.

 

Dag 3 • Civitavecchia/Rome (Italië)

De havenstad Civitavecchia is het beginpunt van uw route langs de vele bezienswaardigheden van de oude stad Rome. Het Forum, de Sixtijnse Kapel, het Pantheon of de Sint-Pieterskerk: in de Eeuwige Stad komen geschiedenis, cultuur en spiritualiteit al eeuwenlang samen en ontdekt iedereen een eigen speciale plek.

 

Dag 4 • Palermo (Sicilië)

Palermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië, een geliefd vakantieoord dankzij zijn verbluffende schoonheid en historisch belang. Palermo, dat ooit een belangrijk mediterraan centrum was, getuigt nog steeds van de grandeur van weleer. Er bestaan nu nog steeds veel oude monumenten die de stad een unieke aanblik verlenen. Een dag weg in Palermo is een dag doordrenkt met geschiedenis en cultuur. Breng een bezoek aan Agrigento en de Tempelvallei, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Palermo zelf zit niet verlegen om leuke winkels. Een bezoek aan de straatmarkt ‘Capo’ levert vast een mooi vakantiesouvenir op!

 

Dag 5 • La Valletta (Malta)

La Valletta is een stad op het eiland Malta, bijna 100 kilometer onder Sicilië. La Valletta barst van de vele cafeetjes, bars, restaurants en boeiende monumenten. Bezoek het zuidoostelijke deel van het eiland om de megalithische tempels te bewonderen, die zelfs ouder zijn dan de piramides! Fijnproevers kunnen genieten van een idyllische haventour.

 

Dag 6 • Op zee

We genieten van een ontspannen dagje op zee.

 

Dag 7 • Barcelona (Spanje)

Vandaag meren we aan in Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. Barcelona is de belangrijkste toeristische en handelshaven van Spanje. In het noordwesten loopt een schakel heuvels parallel met de kust terwijl de oude stad in het zuidwesten langs de haven ligt. Beiden zijn enkel gescheiden door aantrekkelijke, met bomen omzoomde boulevards die we kennen als Las Ramblas. Barcelona is een heerlijk dynamische stad. Als cultureel en artistiek centrum sinds de middeleeuwen, staat ze garant voor een fantastische dag. Een van de beroemdste bezienswaardigheden is wellicht Gaudí’s theatraal en golvend gebouw Casa Batllo, met gekke vormen en schitterende kleuren. Ook niet te missen is de kerk Sagrada Familia in het middeleeuwse deel van de stad. We raden iedereen aan de Barcelonese tapas en Catalaanse streekgerechten te proeven want net als liefde gaat een echt vakantiegevoel … door de maag!

 

Dag 8 • Marseille (Frankrijk)

Marseille is de bekendste en dichtst bevolkte metropool van Frankrijk na Parijs en Lyon. De cafés rond de Vieux Port, waar verse vis rechtstreeks uit de boten op Quai des Belges wordt verkocht, zijn geweldige plekken om het stadsleven te bewonderen. Het beste uitzicht op de Vieux Port hebben we vanuit Palais du Pharo, op de landtong voorbij Fort St-Nicolas, of voor een bredere invalshoek, vanuit Notre-Dame-de-la-Garde, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Ten noorden van Vieux Port bevindt zich het oude deel van Marseille, Le Panier, waar tot en met de laatste oorlog kleine straatjes, steile treden en huizen uit iedere tijdsperiode een “vieille ville” vormden typerend voor de Côte. We kunnen facultatief een uitstap maken naar Aix-en-Provence of Avignon.

 

Dag 9 • Genua - België

Voor de middag komen we aan in Genua en keren we terug naar onze centrale vertrekplaats waar we rond middernacht aankomen.

MSC GRANDIOSA*****

Glorie en grootsheid – het schip de MSC Grandiosa belooft een buitengewone cruise ervaring. Het schip doet haar naam eer aan: met een lengte van 331 meter en ruimte voor 6.334 passagiers wordt dit schip een van de grootste schepen die de zeeën en oceanen zal bevaren. De grootsheid van het schip is niet alleen van buiten zichtbaar, ook het interieur naar Italiaans ontwerp is van zeer goede kwaliteit met genereuze en ruime binnenruimtes en een zeer groot entertainment aanbod aan boord van het schip. Op het schip bevindt zich een imposant kunstmuseum met tijdelijke en vaste tentoonstellingen. De gasten aan boord van het schip worden van harte uitgenodigd zich onder te dompelen in de kunstwerken op het schip. Mocht de gast toch meer van verbazingwekkende acrobatische shows houden dan kunnen zij zich met gemak vergapen aan de wonderlijke kunsten vertoont door de acrobaten van het Cirque du Soleil at Sea, speciaal voor MSC ontworpen shows. Entertainment van de bovenste plank! Kom aan boord de MSC Grandiosa en geniet van een overweldigende cruise.

 

UW KAJUITEN

 • Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Algemeen: 2 eenpersoonsbedden die kunnen omgevormd worden tot 1 tweepersoonsbed, airconditioning, badkamer met douche, haardroger en toilet, tv, telefoon, minibar, kluisje, mogelijkheid tot internetverbinding (betalende dienst)
 • Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht
 • Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • Transfers naar en terug vanuit Genua met een luxe *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in volpension vanaf de 2e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd, kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen
 • Drankenpakket (onbeperkte consumptie van alcoholische en niet-alcoholische dranken zoals wijn per glas - wit, rood, rosé en mousserende wijnen uit de “Allegrissimo Selectie” -, tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme dranken en een ruime keuze aan drankjes en cocktails in de bar en ijs om mee te nemen in hoorn of cup). Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij naar https://www.msccruises.nl/nl-nl/Cruise-Aanbiedingen/Onze-Tarieven.aspx