Cruise de ontdekking van de Middellandse Zee: MSC Divina

Cruise de ontdekking van de Middellandse Zee: MSC Divina

Terwijl u vanuit pittoreske haventjes schitterende eilanden aandoet, ontdekt u de rijke geschiedenis van de Middellandse Zee. Deze cruise staat garant voor een onvergetelijke vakantie, verpakt in een fantastisch vakantiepakket. En wees er snel bij want nu kunt u genieten van een uitzonderlijke vroegboekkorting!

Dag 1 België - Marseille (Frankrijk)

We worden ‘s avonds thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 21u30 vertrekken we met een luxueuze ***** ROYAL CLASS AUTOCAR via verschillende snelwegen richting Marseille.

Dag 2Marseille (Frankrijk)

In de namiddag schepen we in aan boord van het ****schip MSC  DIVINA  en varen we af naar Genua.

Dag 3Genua (Italië)

In de ochtend meren we aan in Genua, een moderne metropool met een rijk artistiek erfgoed en eeuwenoude parken. Genua verstopt haar rijkdommen in een historisch centrum dat er traditioneel maritiem uitziet maar tegelijk ook een nieuwe schoonheid onthult die voortvloeit uit een opknapbeurt van de pracht van weleer. Eén van de hoogtepunten is een historische rondleiding door de leuke, kronkelende straatjes van de oude stad om er de voornaamste bezienswaardigheden te bewonderen.

Dag 4Civitavecchia/Rome (Italië)

De havenstad Civitavecchia is het beginpunt van uw route langs de vele bezienswaardigheden van de oude stad Rome. Het Forum, de Sixtijnse Kapel, het Pantheon of de Sint-Pieterskerk: in de Eeuwige Stad komen geschiedenis, cultuur en spiritualiteit al eeuwenlang samen en ontdekt iedereen een eigen speciale plek.

Dag 5Palermo (Sicilië)

Palermo is een drukke en bruisende haven maar herbergt ook een ongekend aanbod aan Normandische kunst en architectuur en barokke kerken, gecombineerd met tal van middeleeuwse straatjes en markten.  Palermo heeft de meeste bezienswaardigheden van Sicilië en is, naast Rome, het grootste historische centrum van Italië. 

Dag 6Cagliari (Sardinië)

Cagliari is de hoofdstad van het prachtige Italiaanse eiland Sardinië. Deze oude stad heeft een lange geschiedenis, die wordt weerspiegeld in het verschillend architecturaal erfgoed van de hoofdstad, een smeltkroes van Romeinse ruïnes, 18e-eeuwse elegantie en Art Nouveau lanen. We zullen Cagliari als typisch mediterraan ervaren, met het hele jaar door festivals en kleurrijke, levendige overdekte markten.

Dag 7Palma de Mallorca (Spanje)

In de namiddag meren we aan in Palma, een stad gelegen in de kromming van een brede baai. Een imponerende kathedraal houdt er nog steeds de wacht, net als toen de stad haar maritieme hoogdagen beleefde. Palma biedt een waaier aan bezienswaardigheden voor alle cruisepassagiers, van gezinnen met kleine kinderen tot pasgetrouwde stelletjes, natuurliefhebbers, geschiedenisfanaten, cultuurbewonderaars en muziekfans.

Dag 8Valencia (Spanje)

Als derde grootste stad van Spanje is Valencia een van de belangrijkste haltes tijdens onze mediterrane cruise. Het meest sfeervolle gebied van de stad is ongetwijfeld het doolhofachtige Barrio del Carmen (in Valenciano “de Carmé”), ten noorden van de Mercado Central tot de Río Turia, verder naar de Torres de Serranos en ten westen van de Torres de Quart. Deze ooit verwaarloosde wijk wordt almaar vernieuwd met gebouwen die worden gerenoveerd en stijlvolle cafés die worden geopend naast de afbrokkelende stadshuizen, wat zorgt voor een ongelooflijke levendige en aparte sfeer.

Dag 9Marseille (Frankrijk) - België

Rond de middag meren we aan in Marseille. Via diverse autosnelwegen rijden we doorheen Frankrijk richting België. Rond middernacht komen we aan in België en worden we terug thuis gebracht.

MSC DIVINA****

MSC Divina werd geïnspireerd door Sophia Loren en neemt u mee naar het gouden tijdperk van elegante en glamoureuze vaarroutes, maar op een geheel nieuwe, ecologisch verantwoorde wijze. Aan boord vindt u een verscheidenheid aan sporten, recreatieve activiteiten en amusement van wereldklasse, waaronder kinder- en tienerclubs.  De MSC Divina wordt gekenmerkt door stijl, luxe en aandacht voor detail en beschikt over een echte stenen piazza, het Casino Veneziano en een Pantheon Theater in Broadway-stijl. Van de elegante

Swarovski-kristallen trappen tot aan de infinity pool dat naadloos over lijkt te gaan in de zee; de MSC Divina straalt glamour uit. Geniet van de authentieke slow-food delicatessen van Eataly. Ontdek het exclusieve schip-in-een-schip, de MSC Yacht Club, met butlerservice, speciaal vervaardigde kunstwerken en de Sophia Loren Royal Suite op dek 16, ontworpen voor en met de hulp van mevrouw Loren zelf.

UW KAJUITEN

 • Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Algemeen: airco, badkamer met douche, haardroger en toilet, interactieve tv, radio beschikbaar op de tv, telefoon, internetverbinding mits toeslag, minibar, kluisje.
 • Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht
 • Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • Transfer heen en terug naar Marseille met een luxe *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in volpension vanaf de 2e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
 • Verblijf in een binnen- , buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd, kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen
 • Drankenpakket (onbeperkte consumptie van alcoholische en niet-alcoholische dranken zoals wijn per glas - wit, rood, rosé en mousserende wijnen uit de “Allegrissimo Selectie”-, tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme dranken en een ruime keuze aan drankjes en cocktails in de bar en ijs om mee te nemen in hoorn of cup). Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij naar http://www.msccruises.nl/nl_nl/Speciale- Services/Allegrissimo-Pakketten.aspx

Gerelateerde reizen