Cruise IJsland & Groenland • MSC Orchestra

Cruise IJsland & Groenland MSC Orchestra

Groenland, een reusachtig en magistraal mooi eiland met landschappen van miljoenen jaren oud en het meest noordelijk gelegen stukje land. Het land is grotendeels bedekt door een kilometers dikke ijskap. Bezoek het dak van de wereld en geniet volop van de ongerepte natuur. Onze ervaren en gekende cruisebegeleidster, Cinthia neemt u graag mee op deze fantastische cruise. Ze zal u overdonderen met handige weetjes en praktische tips. Haar enthousiasme en creativiteit zullen er voor zorgen dat u een onvergetelijke cruise zal beleven.

Dag 1 • België - Hamburg (Duitsland)

We worden  heel vroeg in de ochtend thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 02u00 vertrekken we via verschillende snelwegen richting Hamburg waar we ’s namiddags inschepen aan boord van het luxe ****cruiseschip MSC ORCHESTRA. Installatie in de kajuiten.

 

Dag 2 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 3 • Invergordon (Schotland)

We leggen vandaag de hele dag aan in Invergordon, de toegangspoort tot de schilderachtige Schotse Hooglanden. De Schotse Hooglanden hebben veel te bieden zoals ruige bergen, pittoreske dorpjes, spiegelende meren en romantische landschappen. Dit deel van Schotland heeft het allemaal. Invergordon zelf is een klein stadje met een gezellige winkelstraat en talrijke winkeltjes, restaurants en bars. Van hier uit is het mogelijk om naar Loch Ness te gaan. Hier draait alles om “Nessie”, beter bekend als het Monster van Loch Ness. Ook kunnen we vanuit Invergordon de stad Inverness bezoeken, whiskey proeven of één van de vele kastelen bezoeken.

 

Dag 4 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 5 • Seydisfjordur (IJsland)

Seyðisfjörður is een vissersplaatsje met ongeveer 650 inwoners in de oostelijke fjorden van IJsland. Je vindt het in het diepste puntje van de 17 kilometer lange fjord Seyðisfjörður. Voor veel bezoekers van IJsland die met hun eigen auto reizen, is dit de eerste kennismaking met het vasteland van IJsland, omdat hier de veerboot van Smyril Line vanuit Denemarken en de Faeröer aanlegt. Seyðisfjörður is omgeven door hoge, steile bergen en langs de weg tussen Seyðisfjörður en Egilsstaðir iets verder landinwaarts zie je ook ’s zomers vaak nog restjes sneeuw langs de weg liggen. Door de hoge bergen is de zon ’s winters ongeveer twee maanden lang niet te zien vanuit Seyðisfjörður.

 

Dag 6 • Akureyri (IJsland)

We komen aan in de grootste stad van het noorden, Akureyri. De stad ligt net onder de poolcirkel en is gelegen in het Eyjafjörður fjord, de langste fjord van IJsland. Akureyri wordt ook wel eens de “hoofdstad van het Noorden” genoemd. Het is bekend om zijn botanische tuin en de vele goed onderhouden particuliere tuinen rondom de woningen met bomen, planten en bloemen. De protestantse kerk die boven op een heuvel staat is het symbool van de stad.

 

Dag 7 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 8 • Prins Christian Sund (Groenland)

De passage Prince Christian Sund is een passage door het Zuiden van Groenland. De passage scheidt het vasteland van Sammisoq en andere eilanden van de Cape Farewell-archipel in de buurt van het meest zuidelijke puntje van Groenland.

 

 

Dag 9 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 10 • Nuuk (Groenland)

We meren we aan in de haven van Nuuk de hoofdstad van Groenland  aan de ingang van een van de grootste fjorden ter wereld. Hier bevriest de zee nooit. De stad die al sinds de 10de eeuw door Vikingen werd bewoond, werd in de 12de eeuw een toevluchtsoord voor het volk van de Inuit. In deze stad gaan traditie en moderniteit mooi hand in hand, van de pittoreske gebouwen van 'Kolonihaven' tot het gebouw waarin de regering zetelt.

 

Dag 11 & Dag 12 • Iiulissat (Groenland)

Aan de rand van een gletsjertong die de grootste hoeveelheid ijsbergen van het noordelijk halfrond voortbrengt, bevindt zich Ilulissat en zijn gletsjer, een wonder dat tot het Unesco-werelderfgoed behoort. We varen hier in een ijswereld van indrukwekkende schoonheid, waar de stilte enkel doorbroken wordt door het gebulder van ijsbergen.

 

Dag 13 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 14 • Qaqortoq (Groenland)

Qaqortoq is een klein stadje op een afgelegen eiland in Groenland, dat door de Denen wordt bestuurd. Qaqortoq betekent ‘het witte plein’, vanwege het mooie landschap en de ruige natuur. Er is een museum, het Qaqortoq Museum. In het museum leren we  meer over de cultuur en de geschiedenis van het bijzondere Groenland. Iets buiten Qaqortoq bevinden zich de Hvalsey Church Ruïnes, een stel goed bewaard gebleven ruïnes die uit de tijd van de Vikingen stammen.

 

Dag 15 & Dag 16 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 17 • Isafjordur (IJsland)

Vandaag legt de MSC Orchestra een dag aan in Isafjordur. Deze plaats ‘aan het einde van de wereld’ wordt omringd door hoge donkere basaltbergen en is de hoofdstad van het noordwesten van IJsland. Deze streek staat ook wel bekend als de ‘west-fjords’. De visverwerkingsindustrie staat nog altijd op de voorgrond en was ooit een van de grootste van IJsland. De duizelingwekkende kliffen die het stadje omringen bieden een goede schuilplaats tegen de winden maar waren vroeger de oorzaak van vele desastreuze sneeuwlawines. Wie een dosis erfgoed en geschiedenis wil opsnuiven, kan terecht in het Maritieme Museum in een van de oudste gebouwen van Isafjordur. Het schetst het leven en de geschiedenis van de nederzetting.

 

Dag 18 • Reykjavik (IJsland)

We bereiken de IJslandse hoofdstad Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Het stadsbeeld wordt bepaald door historische huizen, brede wegen, kerken met zeer moderne architectuur, supermoderne winkelcentra en aardige restaurantjes. Reykjavik biedt een uitgebreid scala aan bezienswaardigheden. Vanuit

Reykjavik kunnen we deelnemen aan een facultatieve excursie naar het warm watermeer Blue Lagoon, beslist de bekendste trekpleister van IJsland. Deze lagune, gelegen in een lavaveld, is beroemd om de geneeskrachtige werking van het mineraalrijke water. Hier kunnen we een gezond en lekker warm bad nemen!

 

Dag 19 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 20 • Kirkwall/Orkney (Groot-Brittannië)

Kirkwall, de hoofdstad van Orkney, heeft één grote, opvallende bezienswaardigheid: de zandstenen kathedraal. Die kathedraal is zonder twijfel het mooiste middeleeuwse gebouw in het noorden van Schotland. Tegenwoordig is de stad verdeeld in twee belangrijke hoogtepunten: de oude haven aan de noordzijde van de stad en de natuurstenen hoofdstraat, die vier keer van naam verandert als hij langs de kathedraal naar het zuiden van de haven kronkelt.  Midden in het hart van Kirkwall bevindt zich de St Magnus Cathedral, die de stad het meest fascinerende uitzicht geeft. Dit mooie rode zandstenen gebouw werd in 1137 opgericht door de Viking Earl Rognvald, die de kathedraal bouwde ter ere van zijn oom Magnus, die in 1117 werd gedood op bevel van zijn neef Håkon. Ten zuiden van de kathedraal bevinden zich de verwoeste overblijfselen van het Bishop’s Palace; de woning van de bisschop van Orkney sinds de twaalfde eeuw. Het meeste van wat u nu echter ziet, dateert uit de tijd van bisschop Robert Reid; stichter van de Edinburgh University uit de zestiende eeuw.

 

Dag 21 • Op zee

We kunnen genieten van de faciliteiten aan boord.

 

Dag 22 • Hamburg - België

In de ochtend komen we aan in Hamburg. Na het ontbijt ontschepen we en is het tijd voor de terugreis naar onze centrale vertrekplaats. Rond middernacht komen we aan in België en worden we terug thuisgebracht.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema aangepast worden

MSC ORCHESTRA****

MSC Orchestra is het tweede schip in de ‘Musica-klasse’, met een perfecte mix van design, comfort en veiligheid. Luchtige open ruimtes en MSC Cruises’ typische Italiaanse stijl maken MSC Orchestra tot een stijlvolle pionier voor toekomstige projecten en ontwerpen van cruiseschepen. Laat u aan boord van het luxueuze MSC Orchestra cruiseschip overbluffen door het ruime aanbod amusementsfaciliteiten. Ga joggen op een speciale baan, neem een verjongend Turks bad, dineer in het Chinese restaurant Shanghai, relax in de Savannah Bar met zijn exotische dierenprints of in de weelderige Purple Bar, of geniet van de Hollywood glamour in de chique Zaffiro Bar. Beproef uw geluk in het Palm Beach Casino, dans tot het ochtendgloren in de disco of beleef een show in het Covent Garden Theatre, met een programma vol muzikale amusementsshows. MSC Orchestra telt in totaal 18 dekken met sauna en whirlpool, een ruime keuze aan restaurants en gezellige pizzeria’s voor het hele gezin.

 

UW KAJUITEN

 • Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Algemeen: airco, badkamer met douche, haardroger en toilet, interactieve tv, radio beschikbaar op de tv, telefoon, internetverbinding mits toeslag, minibar, kluisje
 • Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht
 • Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice
 • Kajuiten van het type AUREA: naast alle kenmerken van “Bella” en “Fantastica” scheept u met voorrang in, geniet u van gratis wellnessproducten - kan u dineren op het ogenblik van uw keuze in een gereserveerde zone in het restaurant en genieten van all-inclusive onbeperkt drankjes - kan u profiteren van een fantastisch spa-pakket, waaronder een spa welkomstcocktail, een massage naar keuze uit het spa-menu, een zonnebanksessie en onbeperkt gebruik van sauna en Turks stoombad gedurende de cruise (alleen beschikbaar voor volwassenen).

Onze ervaren en gekende cruisebegeleidster, Cinthia neemt u graag mee op deze fantastische cruise. Ze zal u overdonderen met handige weetjes en praktische tips. Haar enthousiasme en creativiteit zullen er voor zorgen dat u een onvergetelijke cruise zal beleven.

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • Transfers naar en van Hamburg met een luxe *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 22e dag het ontbijt
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd, kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen
 • Drankenpakket (onbeperkte consumptie van alcoholische en niet-alcoholische dranken zoals wijn per glas - wit, rood, rosé en mousserende wijnen uit de “Allegrissimo Selectie”-, tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme dranken en een ruime keuze aan drankjes en cocktails in de bar en ijs om mee te nemen in hoorn of cup). Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij naar http://www.msccruises.nl/nl_nl/Speciale-Services/Allegrissimo-Pakketten.aspx