Cruise langs het IJssel- & Markermeer, van Zaandam naar Rotterdam

Cruise langs het IJssel- & Markermeer, van Zaandam naar Rotterdam

Dag 1 • België - Enkhuizen - Medemblik

Vanaf de centrale vertrekplaats rijden we richting Enkhuizen, waar we rond de middag aankomen en we met de gids een bezoek brengen aan de stad, alvorens in te schepen aan boord van de MS Dutch Grace. Hier worden we met een drankje verwelkomd door de kapitein en zijn bemanning. Tijdens ons diner zet het schip koers naar Medemblik.

Dag 2 • Medemblik - Harlingen 

Na het ontbijt hebben we tijd om met onze gids een stadswandeling te maken door dit historische stadje met zijn authentiek stoomtreintje en het kasteel van Radboud. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer over om in Harlingen aan te meren. Deze havenstad heeft zoveel binnenhavens, dat een wandeling meer dan de moeite waard is.

Dag 3 • Harlingen - Lemmer 

We varen voorbij Hindeloopen en Stavoren, beiden behoren ze tot de Elfsteden van Friesland. In de namiddag komen we aan in Lemmer. Het is fijn om de pleziervaartuigen door het dorp te zien varen. Lemmer is dan ook één van Friesland bekendste watersportplaatsen en trekt behalve toeristen ook veel mensen uit omliggende plaatsen die de vele terrassen opzoeken.

Dag 4 • Lemmer - Hoorn 

Via de Houtribsluizen komen we op het Markermeer en zetten we koers naar Hoorn. Deze vroegere V.O.C.-stad straalt zijn vroegere rijkdom nog steeds uit. Eén van de bekendste verhalen is het verhaal van “De Scheepsjongens van Bontekoe”. Deze drie vrienden staren nog steeds vanop de kaaimuur naar de horizon.

Dag 5 • Hoorn - Zaandam

We zetten koers naar Zaandam. In 1632 kwam Tsaar Peter De Grote hier op bezoek om te zien hoe ze in Nederland die mooie houten schepen maakten. Zaandam ligt op een boogscheut van Amsterdam en dat zien en voelen we wanneer we door de stad wandelen.

Dag 6 • Zaandam - Rotterdam

In de ochtend komen we aan in Rotterdam waar we na het ontbijt ontschepen en in de voormiddag nog een bezoek brengen aan deze stad met zijn haven, zijn moderne gebouwen, zijn mooie skyline en zijn vele shoppingstraten. In de vroege namiddag gaat het met de autocar terug naar de verschillende afstapplaatsen.

MS DUTCH GRACE****

Uitrusting: modern en tegelijk tijdloos elegant 4-dek schip met een breed scala aan faciliteiten, uitgerust met een zonnedek met ligstoelen en een whirlpool, panoramarestaurant, panoramabar, wifi, souvenirshop

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 15 m²), de ramen in de hutten op het Haydn Deck beneden kunnen niet worden geopend. De hutten op het Strauss- en Mozartdek hebben Franse balkons - d.w.z. kamerhoge panoramische ramen die volledig kunnen worden geopend. In elk van de smaakvol ingerichte hutten vinden is er een separaat tweepersoonsbed, douche/toilet , flatscreen-tv, individueel regelbare airco, föhn, een ruime kast, telefoon en kluis

Animatie: regelmatig live muziek met dans aan boord 

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3 gangenmenu en ’s avonds 4 gangenmenu aan boord, koffie/thee  inbegrepen, 1x per dag koffie/thee met cake of biscuits in het salon, middernacht snack 

Extra: captain’s diner (afscheidscocktail in de bar en 1x 5 gangendiner)

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers heen Enkhuizen en terug Rotterdam met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 6e dag het ontbijt 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen 
  • Dranken