Cruise op de Douro • MS Vasco de Gama

Cruise op de Douro MS Vasco de Gama

De Douro is de bevoorrechte getuige van alle geheimen die horen bij de vervaardiging van de Portowijn. De Gouden rivier van Portugal in het uiterste zuiden van Europa, vertelt het mooie verhaal van de liefde van de mens en de wijngaard op een fado-melodie.

Dag 1 • België  - Porto

We nemen onze vlucht naar Porto. Vanaf 17u00 kunnen we inschepen aan boord van het ****schip MS Vasco de Gama. Installatie in de kajuiten en voorstelling van de bemanning, gevolgd door een welkomstdrank in het salon. ‘s Avonds ontdekken we Porto.

 

Dag 2 • Porto

Vandaag brengen we een geleid bezoek aan Porto. De 2e grootste stad van Portugal, waarvan het historisch centrum beschermd is als werelderfgoed door de Unesco, is een van de oudste Europese steden: oude nog ongeschonden wijken, een wirwar aan kronkelige straatjes, huizen met gewelven, prachtige kerken…. We proeven de “waardevolle nectar”. In de namiddag bewonderen we de prachtige landschappen tijdens de vaart naar Regua. We komen langs de sluizen van Crestuma en Carrapatello, met 35 meter de hoogste in Europa. We komen aan in Regua omstreeks 20u00.

 

Dag 3 • Porto - Regua

Vanuit Porto rijden we naar Guimarães, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. We krijgen  de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad, te ontdekken. De kerk domineert het plein en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bouwstijlen (buitenkant).  Aansluitend bezoeken we het paleis van de Hertogen van Braganza in de 16e eeuw gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit Paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland. We gaan terug aan boord in Porto en varen in de namiddag af naar Regua.

 

Dag 4 • Regua - Vega de Teron

We vertrekken voor onze uitstap naar Vila Real, een stad met een zeer verscheiden religieuze architectuur. Iets verder wandelen we door de tuinen van Solar de Mateus. Ondertussen vaart het schip naar Pinhao waar we terug aan boord gaan voor het middagmaal. De cruise wordt voortgezet. We varen doorheen de meest beroemde wijngaarden van Porto, langs prachtige hellingen bedekt met wijnstokken, trapsgewijs aangeplant tot op een hoogte van 700m en die op magistrale wijze de stroom induiken. We komen voorbij de sluizen van Valeria en Pocinho en komen aan in Barca d’Alva in de loop van de avond. Er is een flamencoavond voorzien aan boord.

 

Dag 5 • Barca d’Alva - Salamanca

We bezoeken Salamanca, beschermd als werelderfgoed door de Unesco. Deze prachtige stad biedt buitengewone Romeinse, Arabische en christelijke architecturale schatten. Middagmaal in Salamanca(tafeldranken niet inbegrepen). Avondmaal en animatie aan boord in Vega de Teron.

 

Dag 6 • Barca d’Alva - Ferradosa - Pinhao

We varen voorbij de sluis van Pocinho en Valeria en leggen aan in Ferradosa omstreeks 14u00. We maken een uitstap“wijnen van Porto” waar we de wijngaardenroute volgen en halt houden aan de belvedère midden de wijnranken. Vervolgens kunnen we de wijnen van Porto proeven in een “quinta”. We keren terug aan boord in Pinhao omstreeks 18u00. We kunnen ook vrij het oude station van Pinhao ontdekken, met de prachtige “azulejos” (typische betegeling).

 

Dag 7 • Pinhao - Porto

Vanuit Pinhao rijden we naar Lamego voor een bezoek. Tijdens dit bezoek ontdekken we het sanctuarium van Nossa Senhora dos Remedios. Nadien wandelen we langs de voornaamste middeleeuwse sites. Onze voormiddag eindigt met het bezoek aan de kathedraal. We keren terug aan boord in Regua. De hele namiddag wordt er gevaren langs de grote sluizen. We komen in de late avond aan in Porto. Fadoavond aan boord.

 

Dag 8 • Porto

In de ochtend ontschepen we en nemen we vanuit Porto onze terugvlucht naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast.

MS Vasco de Gama****

Uitrusting:  3-dekschip uitgerust met salon, restaurant, bar met danspiste, airco op het hele schip, groot zonnedek met ligstoelen, winkeltje Lengte 75m, breedte 11,4m, 71 kajuiten

Kajuiten: comfortabel ingerichte buitenkajuiten, badkamer met douche en toilet, haardroger, safe, radio en centrale verwarming

Animatie: gala-avond, regelmatig animatie met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds uiterst verzorgde maaltijden aan boord

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Porto heen en terug

  • Cruise in All inclusive vanaf de 2e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Alle uitstappen zoals vermeld in het programma
  • Alle dranken aan boord (behalve champagne en wijnen van de wijnkaart)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Fooien aan boord

Gerelateerde reizen