Cruise op de Seine

Cruise op de Seine

Wat is er romantischer dan een cruise op de Seine? U start in de pittoreske Normandische badplaats Honfleur en vaart langs de kronkelende loop van de Seine tot in de lichtstad Parijs. U vaart langs kasteel- en abdijruïnes, mooie stadjes en prachtige landschappen.

Dag 1 • België - Honfleur

Via de autosnelwegen rijden we langs de Opalenkust met Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez richting Honfleur. ’s Avonds  gaan we aan boord van het ****schip MS Renoir.

 

Dag 2 • Honfleur - Duclair

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Honfleur. We maken een stadswandeling langs de vissershaven, de pittoreske straten, de houten Sainte-Cathérine kerk,… Aansluitend hebben we vrije tijd in Honfleur. In de namiddag is er een facultatieve uitstap naar de Côte Fleurie (± € 25 pp). We maken een rondrit langs de bekende Normandische badplaatsen Trouville en Deauville en bezoeken een Calvados distillerie. Het vertrek uit Honfleur is afhankelijk van de getijden.

 

Dag 3 • Duclair - Rouen

We maken een uitstap langs de abdijenroute, met de abdij van Saint-Wandrille (buitenzijde). We rijden verder langs Jumièges waar de ruïnes staan van één van de mooiste abdijen van Frankrijk, maar ook de Saint-Pierrekerk, een van de fraaiste voorbeelden van de Normandische architectuur van de 10e eeuw. In de namiddag varen we door een landschap van steile kliffen en charmante, typische dorpjes. We meren rond 16u00 aan in Rouen waar we onder meer de kathedraal, de historische wijken en het Vieux Marché-plein waar de brandstapel van Jeanne d'Arc stond, ontdekken.

 

Dag 4 • Rouen - Mantes-la-Jolie - Poissy - Parijs

In de vroege ochtend varen we af richting Parijs en houden halt in Mantes-la-Jolie. Van daaruit vertrekken we naar het kasteel van Malmaison, één van de beroemdste en meest prestigieuze monumenten van het werelderfgoed. Dit is een van de knapste realisaties van de 17e-eeuwse Franse kunst. We gaan terug aan boord in Poissy. In de namiddag varen we voorbij de futuristische wijk La Défense  en meren we aan in Parijs.

 

Dag 5 • Parijs - België

‘s Morgens maken we een rondrit langs o.a. de Champs-Elysées, één van de mooiste avenues ter wereld, de Place de la Concorde met de granieten obelisk van Luxor, en wandelen we langs het Louvre. We kunnen een vrij bezoek brengen aan het Louvre of een geleide wandeling maken in de buurt van het Louvre. Na de middag gaan we naar Montmartre. We bezoeken er niet alleen de kerk Sacré Coeur en Place du Tertre maar gaan het échte Montmartre ontdekken: de wijngaard, de molens, Bateau-Lavoir,... Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast.

MS Renoir****

Uitrusting: mooi ingericht schip, uitgerust met salon met dansvloer, bar, restaurant, bibliotheek, radio, telefoon, airco, tv en radio in het  salon, groot zonnedek, lengte 110 m, breedte 11m

Kajuiten: comfortabel ingerichte buitenkajuiten met badkamer met douche en toilet, haardroger, radio, tv en kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds uiterst verzorgde maaltijden

Extra: welkomstdrank, gala-avond

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar Parijs en terug van Honfleur met een luxe **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Cruise in all inclusive vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijt
  • ALLE DRANKEN AAN BOORD (behalve Champagne en dranken van de wijnkaart)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen