Cruise van Bazel tot Amsterdam

Cruise van Bazel tot Amsterdam

Scheep in voor een cruise van Bazel naar Amsterdam, rijk aan geschiedenis en authenticiteit. Ontdek historische monumenten doorheen steden als Haarlem, het historische centrum van de streek van de bloembollen of Colmar en zijn Unterlinden-museum. Eindig in schoonheid terwijl u de sublieme Rijnwatervallen bewondert, waarvan de kolkende watermassa's jong en oud fascineren.

Dag 1 • België - Bazel

We rijden via Franse en Zwitserse autowegen naar Bazel waar we rond 18u aan boord van het schip de Ms Douce France***** gaan. Voorstelling van de bemanning, gevolgd door een welkomstcocktail.

 

Dag 2 • Bazel - Schaffhausen - Bazel

In de ochtend bezoeken we Bazel, de derde grootste stad van Zwitserland, een verkeersknooppunt met een Rijnhaven, chief banking centrum en een belangrijke industriële stad. Bazel ligt in het "drielandenpunt", de ontmoetingsplaats van de drie landen in de buurt van de Franse en de Duitse grens. In de namiddag rijden we naar de Rijnwatervallen, een grandioos schouwspel waar het brokkelige gesteente plaats maakte voor een compacte kalkmassa. Over een breedte van 150 m en een hoogte van 23 m storten bij een gemiddelde watertoevoer honderden liters water per seconde over de rotsen. Nadien varen we af naar Breisach.

 

Dag 3 • Breisach

We ontdekken Breisach in de regio Baden-Wurttemberg tegen de Franse grens. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van Duitsland. Vooral de prachtige kerk, die hoog boven het dorp ligt, zorgt voor een mooi uitzicht. De wijn die hier gemaakt wordt staat bekend als één van de beste van Duitsland. De wijnregio Kaiserstuhl is één van de beroemdste van het land. Dit heeft voornamelijk te maken met het warme klimaat dat er in dit deel van Duitsland heerst. In de namiddag bezoeken we Colmar, een prachtig stadje in het noordoosten van Frankrijk. Er zijn in de stad tal van bezienswaardigheden te vinden. Of het nu de prachtige gekleurde huizen in de stad zijn of een gezellige brocantemarkt op een klein pleintje, we kunnen het hier allemaal vinden. Het museum Unterlinden is gevestigd in een voormalig klooster in Colmar. Het museum is met meer dan 200.000 bezoekers per jaar één van de drukst bezochte musea in de Elzas. Het belangrijkste kunstwerk in het museum is het Isenheimer altaarstuk van Matthias Grünewald. Dit veelluik is gemaakt in de eerste helft van de zestiende eeuw. Het museum heeft tevens een indrukwekkende collectie met middeleeuwse en renaissance kunstwerken. De collectie van het museum bestrijkt ongeveer de gehele kunstperiode vanaf de vroege middeleeuwen.

 

Dag 4 • Breisach - Straatsburg

In de namiddag meren we in Straatsburg, hoofdstad van Europa, aan. Zoals vele grote Europese steden bezit Straatsburg een wereldwijd erkend historisch erfgoed: het Grande Ile maakt deel uit van het werelderfgoed van Unesco. Elke wijk  in de stad heeft zijn eigen karakter, nauw verbonden met zijn verleden en bewoners. In het centrum van de stad, omringd door de armen van de Ill, vinden we de meeste monumenten waaraan Straatsburg zijn bekendheid te danken heeft, zoals de kathedraal, het Maison Kammerzell, Petite France en de Ponts Couverts.

 

Dag 5 • Mainz - Koblenz

Duitsland is internationaal beroemd om zijn oude stadjes met oude tradities. Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz, is de stad van universiteiten, vele omroepen, bisschoppen en grootse kathedralen. In Mainz werden de eerste boeken gedrukt die in Europa verschenen. Het beroemde Duitse carnaval, dat traditioneel begint op vasten-avond, vindt in deze stad zijn oorsprong. De Dom is het belangrijkste monument van de stad. Aan de zuidkant van het centrum ligt de St. Stefanuskerk, die ook zeer belangrijk is. De glas-in-loodramen van deze kerk zijn ontworpen en deels zelfgemaakt door Marc Chagall. De stad heeft een aantal musea die veel te vertellen hebben over het verleden, waaronder: het Gutenberg-museum, het Römisch-Germanisches Zentralmuseum en het Landesmuseum. In deze musea zijn onder andere Romeinse voorwerpen en beeldende kunst te zien. Ook zijn er genoeg kerken te bezoeken, zoals: de Sint-Petruskerk, de Sint-Quintinuskerk, de Sint-Stefanuskerk, de Maria ad Graduskerk en de Augustijnerkerk. Over de Rijn ligt de Theodor-Heussbrug, die ook het bekijken waard is. ’s Avonds meren we in Koblenz aan.

 

Dag 6 • Koblenz -  Keulen - Düsseldorf

In de late voormiddag brengen we een bezoek aan Keulen, een van de oudste steden van Duitsland, met tal van culturele en historische schatten en wereldberoemde musea. De stad is opgebouwd met een middeleeuwse, gotische structuur en bezit twaalf prachtige Romaanse kerken, waaronder de Dom. De reusachtige Dom is ongetwijfeld hét symbool van Keulen en steekt torenhoog boven de stad uit. Na nog wat vrije tijd in Keulen rijden we naar Düsseldorf om terug in te schepen.

 

Dag 7 • Düsseldorf - Santen - Nijmegen - Amsterdam

We starten onze dag met een bezoek aan Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis die deels terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen. De stad is gelegen middenin een prachtige omgeving en is de groene poort naar de Veluwe. We gaan terug aan boord in Nijmegen en varen naar Amsterdam.

 

Dag 8 • Amsterdam

We starten onze verkenning in hartje Amsterdam met een wandeling langs de Zeedijk, de Chinese wijk, de Nieuwmarkt, Damrak en De Dam. Nadien wandelen we naar De Jordaan, de meest bezongen en geromantiseerde stadswijk, langs authentieke cafeetjes, verscholen hofjes en markjes, tot aan de beroemde Westerkerk. Nadien genieten we van vrije tijd.

 

Dag 9 • Amsterdam - België

In de voormiddag  rijden we terug naar België.

 

Opgelet: de invloed van diverse weersomstandigheden kan de routes verstoren. In bepaalde gevallen kunnen ook tussenstops worden geschrapt. In dergelijke gevallen streven we ernaar om de meest geschikte oplossing te vinden voor de passagiers. Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de vaarroute te wijzigen.

MS Douce France*****

Uitrusting: uxueus 2-dekschip uitgerust met salon, restaurant, bar met danspiste, airco op het hele schip, groot zonnedek met ligstoelen, winkeltje, lengte 110 m, breedte 11,4 m, 55 kajuiten

Kajuiten: comfortabel ingerichte buitenkajuiten met badkamer met douche en toilet, haardroger, safe, radio en centrale verwarming

Animatie: gala-avond, regelmatig animatie met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds uiterst verzorgde maaltijden aan boord

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer naar Bazel en van Amsterdam met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 2e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
  • Alle dranken aan boord (behalve champagne en wijnen van de wijnkaart)
  • Begeleiding  door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen