Cuba • Op zoek naar Fidel

Cuba Op zoek naar Fidel

Cuba is een fantastische bestemming die u moet gezien hebben. Dit land zal u charmeren, verbazen, inpalmen, ontroeren, af en toe choqueren, maar altijd fascineren. Cuba is zwoel, trots en tropisch maar heeft ook een rijke geschiedenis. Tijdens deze rondreis zal u vaak het hoofd schudden om het allemaal te kunnen geloven. Koloniale steden, suikerriet, rum, zwoele sfeer, sigaren, de altijd aanwezige salsa en oldtimers uit de Fifties die tot op de dag van vandaag het straatbeeld bepalen. Als afsluiter verblijft u aan het mooie strand van Varadero. Het is een land van dromers, denkers, fiksers , onverbeterlijke romantici en vooral van geweldige plantrekkers. De hartelijkheid van de Cubanen is onovertroffen. Het authentieke Cuba is er nu nog, maar voor hoelang? Vaak een tekort aan een likje verf maar altijd een warm welkom in overschot. Een Westerse cultuur maar totaal verloren gelopen in de tijd.

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST


Dag 1 • Brussel - Havana

Vanuit Brussel vertrek per lijnvlucht naar de hoofdstad Havana. Uw Nederlandstalige gids heet u van harte welkom en brengt u naar Hostal Habana Azul nabij de oude stad hetgeen cruciaal is. Hier verblijft u de volgende drie nachten. Om de prijs te drukken en gezien u toch gans de reis een Nederlandstalige gids hebt zal er vanuit België op deze reis geen begeleider meereizen. U krijgt wel extra veel informatie op de voorreisvergadering en iemand van ons team is aanwezig bij de check-in op Zaventem. Naar Cuba reizen vereist dat u als bezoeker flexibel omgaat met de omstandigheden die vooraf niet altijd te organiseren of te voorkomen zijn. Maar het is een unieke bestemming zonder vergelijk op de wereld.

Dag 2 • Havana (o,m)

Om 9u een mooie tour met een open Amerikaanse auto over de beroemde Havana Malecon. U bezoekt de verschillende wijken van de stad zoals Miramar, Vedado en Centro Havana. U stopt bij een groente-en fruitmarkt en een rantsoeneerwinkel. Neem uw tijd op de Plaza de la Revolucion. Ook een stop bij de Afro-Cubaanse wijk Callejon de Hamel. De tocht eindigt in Oud Havana rond de middag voor de lunch in het koloniale restaurant La Imprenta. In de namiddag een wandeling doorheen de Oude Stad met de gids langs vele koloniale pleintjes en straatjes. Vrije avond. Keuze genoeg voor het avondmaal en de gepaste tijd om mee te gaan swingen met de salsa en de opzwepende songs van de wereldbefaamde Rosalia de Castro Buenavista Social Club. 

Dag 3 • Pinar del Rio (o,m)

Na het ontbijt rijdt u naar de stad Pinar del Rio waar een sigarenfabriek en de likeurenfabriek Guayabita bezocht zal worden. Verder naar de Valle de Viñales, een vallei getypeerd door de steile kalksteenformaties. Mooi zicht op de vallei vanop Los Jasmines. Bezoek aan een lokale tabaksboer en lunch in Palenque del Cimarron; waar u ook de lokale grot en het dorpje zelf bezoekt. Terugrit naar Havana. Vrije avond. Havana was in zijn gloriejaren even druk, rijk en bruisend als nu Miami in Florida dat in vogelvlucht maar op 367 kilometer afstand ligt. 

Dag 4 • Cienfuegos (o,m,a)

Afscheid van Havana want u reist verder naar de havenstad Cienfuegos, gelegen aan een mooie baai. Onderweg een bezoek aan de stad Santa Clara met het mausoleum van Che Guevara. Lunch in Los Caneyes. Verder naar Cienfuegos met bezoek aan het centrum (Teatro Terry y Palacio Valle). Overnachting in hotel Pasacaballo. Diner met transfers in Paladar Villa Lagarto.

Dag 5 • Trinidad de Cuba (o,m,a)

Deze ochtend is er de rit naar Trinidad en bezoekt u de Valle de los Ingenios. Hier begon de suikerrietproductie aan het einde van de 18e eeuw die Cuba enorme rijkdommen heeft gebracht. Ook neemt u na de middag een kijkje in het koloniale Trinidad, niet voor niets de Museumstad van de Caribische Zee genoemd. Cocktail in La Canchancara en lunch in Paladar Ezquerra. Twee overnachtingen in een charmant koloniaal boetiek hotelletje in het historische centrum. Diner in Paladar Hostal Lola. Trinidad is een heerlijke plek met zijn prominente kasseikoppen en steile straatjes.

Dag 6 • El Cubano (o,m,a)

Vandaag gaat onze aandacht uit naar de ongerepte natuur van Topes de Collantes. Excursie met wandeling naar de El Cubano waterval. Te voet trekken we door dit natuurpark, met als bestemming een mooie waterval waaronder u kan zwemmen. Lunch in Finca el Cubano. Namiddag vrij. In Cuba ziet u geen reclameborden maar wel plakkaten met politieke slogans van staatswege. 

Dag 7 • Trinidad - Camaguey (o,m,a)

In de voormiddag rijdt u via de stad Sancti Spiritus naar Camaguey. Tof bezoek aan het historische centrum van Sancti Spiritus waar u ook de lunch zal gebruiken in Taberna Yayabo. Verder door naar Camaguey. Ondanks algemeen respect voor Fidel Castro, Ché en José Marti hopen veel Cubanen op een versoepeling van het regime met meer welvaart, vlotter internet en wat persvrijheid. En vooral dat de economische sancties vanwege de USA ooit wegvallen. Weet dat Cubaanse families vaak uit noodzaak met drie generaties samenwonen. Overnachting en diner in een koloniaal boetiek hotel. 

Dag 8 • Camaguey - Santa Domingo (o,m,a)

In de voormiddag bezoekt u de stad Camaguey met fietstaxi’s. Verder naar Bayamo. Lunchen in het centrum (La Bodega). Dan rijdt u verder tot de Sierra Maestra zodat u de volgende dag uw wandeling direct kan beginnen. Overnachting en diner in hotel Villa Islazul Santo Domingo.

Dag 9 • Santo Domingo - Santiago de Cuba  (o,m,a)

Vandaag een wandelexcursie vanuit Santo Domingo. U gaat tot het hoogste punt Alto de Naranjo op 950 meter met uitzicht over de omgeving. Ontdek het hoofdkwartier van het rebellenleger van Fidel Castro in de jaren 50. Op de terugweg wordt er eerst geluncht in Santo Domingo. U rijdt verder naar Santiago. Onderweg stop in het heiligdom El Cobre. Twee overnachtingen in het hotel Versalles.

Dag 10 • Santiago de Cuba (o,m,a)

Bezoek aan de Plaza de la Revolucion, het mausoleum van Jose Marti, het graf van Fidel Castro plus het Morro kasteel. Lunch in Cayo Granma. Bezoek aan het museumhuis van Diego Velasques, de stichter van de stad. Diner in Compay Ramon. Het is een goed idee is om nadien het historische centrum op te zoeken met zijn vele muziekcafés.

Dag 11 • Santiago de Cuba - Varadero (o,m,a)

Vandaag staat de binnenlandse vlucht vanuit Santiago of Holguin naar Havana op het programma. Bij aankomst transfer naar Varadero. Gedurende vier nachten zal u verblijven in all-inclusive in het prima Resort Gran Memories. Alle drankjes en maaltijden zijn inbegrepen. In Varadero rijdt een open dubbeldekker rond speciaal voor de toeristen tussen de hotels en het commercieel centrum. 

Dag 12 t.e.m. 14 • Varadero (all inclusive)

Drie volle dagen genieten van zon, strand en zee. Ben u er aan toe om te rusten en een lekker bruin kleurtje te pakken of bent u meer het sportieve type voor de watersporten; hier is voor ieder wat wils en niemand zal zich vervelen. De Cuba Libre staat constant klaar voor u! 

Dag 15 • Havana - Brussel (o,m)

Vrije tijd voor de laatste shopping of het laatste streepje zon tot aan de transfer naar de luchthaven van Havana voor de terugvlucht naar België. 

Dag 16 • Brussel

Aankomst op de luchthaven te Brussel en einde van reis naar een uniek land.

Volgens programma

 • Complete rondreis van West naar Oost met een strandverblijf als afsluiter
 • Nederlandstalige lokale gids tijdens gans de reis
 • Onze Vlaamse lokale agent staat garant voor een vlekkeloze service 
 • Toeristenkaart € 30 inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen