Culinaire herfst langs de Weser

Culinaire herfst langs de Weser

De Weser is één van de langste en mooiste rivieren van Duitsland. Langs de oever vindt u charmante middeleeuwse stadskernen met prachtige rijk versierde vakwerkgevels. Deze worden omringd door beboste heuvelruggen, getooid in prachtige herfstkleuren. U waant zich zowaar in een sprookje!

Dag 1 • België - Fritzlar - Oedelsheim

We rijden naar Fritzlar, vroeger de stad van de torens genoemd omdat maar liefst veertig torens de stad sierden. Vandaag de dag maken nog steeds 10 torens deel uit van het stadsbeeld, waaronder de Grauer Turm uit 1273, de grootste Wehrturm van Duitsland. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de rijke geschiedenis van deze charmante stad. Nadien rijden we verder naar ***familiehotel Kronenhof in Oedelsheim.

 

Dag 2 • Weserbergland - Bad Arolson

Vandaag rijden we langs uitgestrekte bossen naar de Edersee, een van de grootste meren van Duitsland. Bij lage waterstand is het mogelijk om de oude bruggen en huizen, die verdwenen zijn bij het maken van het stuwmeer, te zien. Nadien rijden we verder naar Bad Arolson, waar vroeger veel Belgische soldaten gekazerneerd werden, maar waar ook de Nederlandse koningin Emma geboren werd. Deze Barokstad verdient zeker een bezoekje. In de namiddag rijden we door het Reinhardswald terug naar ons hotel.

 

Dag 3 • Duderstadt - Einbeck

De herfstkleuren blijven ons bekoren terwijl we naar Duderstadt rijden. Het stadje telt meer dan 600 kleurrijke vakwerkhuizen uit alle stijltijdperken. We rijden tot aan de grensovergang met het vroegere Oost Duitsland en vervolgen onze weg via enkele stuwdammen naar de bierstad Einbeck. Hier hadden in de middeleeuwen 170 gezinnen het recht om bier te brouwen. Langs het Solingerland komen we terug in Oedelsheim.  ’s Avonds krijgen we een heerlijk sprookjesdiner voorgeschoteld.

 

Dag 4 • Warstein - België

Na ons afscheid van ons fantastische familiehotel rijden we naar Warstein. Hier brengen we een bezoek aan de Warsteiner brouwerij (± €12 pp), die opgericht werd in 1753. Warsteiner wordt gebrouwen volgens traditioneel recept en het eeuwenoude Reinheitsgebot in één van de modernste brouwerijen van Europa. Nadien rijden we nog naar het centrum van de stad voor een kort bezoek en een hapje om nadien voldaan terug naar België te rijden.

Hotel Kronenhof***

Ligging: gelegen aan de Duitse “Märchenstrasse”, prima uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in het Weserbergland

Uitrusting: familiaal gerund hotel met receptie, lift, restaurant, ontspanningsruimte, sauna, solarium, kegelbaan, grote tuin met ligstoelen

Kamers: eenvoudig maar mooi ingericht, badkamer met douche en toilet, telefoon, tv, deels met balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds zeer verzorgde buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België