Dagje Spa

Dagje Spa

Spa, een klein stadje in de Ardennen van iets meer dan 10.000 inwoners kan heel wat toeristische troeven voorleggen. De authentieke kuurstad Spa is de wieg van het moderne kuurwezen. Spa heeft zijn naam geleend aan alle kuursteden van de wereld. En terecht, het bronwater van de streek heeft helende eigenschappen die wereldwijd gekend zijn.

Voormiddag: vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Spa. We beginnen de dag met een bezoek aan het Eaudyssée van Spa Monopole. Deze site biedt ons een magische reis aan die de geheimen van de zuiverheid van het natuurlijke water van Spa onthult. We ontdekken hoe een regendruppel verandert in puur natuurlijk water. Daarna bezoeken we de Bron van Peter de Grote. Deze bron levert dagelijks 21.000 liter water. Dit water is koolzuurhoudend, bevat minerale zouten en is rijk aan ijzer. In het gebouw van de Bron van Peter de Grote is ook het gouden boek ondergebracht. Dit schilderij dateert van 1894, is 9 meter lang en beeldt bijna honderd beroemdheden af die Spa met een bezoekje vereerd hebben. We eindigen met een glaasje Rosée de Spa!

Middag: we genieten van een lekker middagmaal met terrine van paté d’Ardenne - Luikse balletjes met frietjes - 2 dranken inbegrepen (pils, wijn of frisdrank) - dessert - koffie

Namiddag: na de middag zal de gids ons meenemen in het spoor van de beroemde gasten die afgebeeld staan op het Gouden Boek van de stad Spa voor een boeiend bezoek midden in een authentiek thermencomplex. Daarna vertrekken we met de autocar op ontdekkingstocht naar de bronnen die hebben gezorgd voor de bekendheid van Spa. Na de rondrit hebben we nog even vrije tijd in het gezellige centrum van Spa.

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan het Eaudyssée van Spa Monopole
  • Bezoek aan Bron van Peter de Grote en Gouden Boek
  • Middagmaal – 2 dranken en koffie
  • Bezoek aan de stad Spa
  • Rondrit langs de bronnen van Spa
  • Begeleiding door een plaatselijke gids
  • BTW en wegentaksen