De Azoren, paradijs in de Atlantische Oceaan

De Azoren, paradijs in de Atlantische Oceaan

Dag 1 • België - Ponta Delgada

We nemen onze vlucht naar Ponta Delgada, de grootste stad van de Azoren en tevens hoofdstad van São Miguel. Installatie in het ****hotel The Lince in Ponta Delgada (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Wandeling Sete Cidades (volledige dag, inclusief picknick)

Vandaag maken we kennis met de vulkanische bergen en de prachtige meren van Sete Cidades, gelegen in het westelijk deel van São Miguel. Sete Cidades is een klein boerendorpje en ligt in een grote vulkaankrater. We starten onze 2,5 uur durende wandeling bij Mato do Canário. We wandelen langs het aquaduct tot aan de Muro das Nove Janelas. We stappen op rustig tempo ongeveer 600 m bergopwaarts tot de noordelijke heuveltop aan het azuurblauwe meer en verder door tot in het dorp. Tijdens deze tocht door beschermd natuurgebied houden we regelmatig fotostops en picknicken we onderweg op een idyllische plaats met tafeltjes en bankjes. Na onze wandeling brengen we nog een bezoek aan de unieke ananasplantage in Europa.

Dag 3 • Ponta Delgada

Het prachtige Ponta Delgada vormt het ideale decor voor een dagje ontspanning.

Dag 4 • Wandeling Lagoa do Fogo

Het kraakheldere kratermeer Lagoa do Fogo ligt in het zuidelijke centrale deel van het eiland en is ontstaan in de 16e eeuw als gevolg van een uitbarsting van een vulkaan. Onze wandeling van 12 km is niet te steil en biedt ons de mooiste vergezichten. We starten onze 3 uur durende wandeling in Praia de Agua d’Alto, trekken verder langs een levada, een irrigatie- en afwateringskanaal, tot bij het op 575 m hoogte gelegen meer. We houden een picknick onderweg en genieten van de prachtige landschappen en de flora: eucalyptus, acacia’s en een paar variëteiten van de Espadana plant uit Nieuw-Zeeland.

Dag 5 • Ponta Delgada

We genieten van een ontspannende dag in Ponta Delgada.

Dag 6 • Furnas waterbronnen en Park Terra Nostra

We zetten onze rondreis door naar de noordkust van het eiland voor een ontdekkingstocht van de exotische Furnas, een idylische vallei met  warmwaterbronnen. Na Vila Franca do Campo houden we halt voor het proeven van de bekende Queijadas da Vila. We rijden verder door Furnas en bezichtigen het Terra Nostra Park, een van de mooiste parken van São Miguel. Dit 18e eeuwse botanische park bestaat uit kleine meertjes, exotische bloemen en eeuwenoude bomen. Aansluitend ontdekken we Lagoa das Furnas, waar we meer te weten komen over de bereiding van de Cozido das Furnas. Het gerecht bestaat uit een stoofpotje van stukjes vlees en veel groenten. Na de middag trekken we verder tot aan de Gorreana Tea Factory, de enige theeplantage in Europa. In dit familiebedrijf wordt nog steeds op traditionele wijze 4 soorten thee geproduceerd.

Dag 7 • Walvisspotten

De Azoren zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Alhoewel hier het hele jaar rond potvissen kunnen waargenomen worden is de beste periode tussen april en oktober. Van de 80 bestaande walvissoorten vindt men er 24 terug in de wateren rond de Azoren. Voor we op zee gaan, krijgen we een briefing over de te respecteren regelgeving betreffende het natuurbehoud en een deskundige uitleg over de soorten walvissen die hier leven.

Dag 8 • Ponta Delgada - België

We genieten nog wat van vrije tijd tot aan onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de vermelde uitstappen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is raadzaam om wandelschoenen met goed profiel, kleding passend aan de weersomstandigheden, evt. petje/zonnehoed en zonnebrandcrème te voorzien. Voor deze wandelingen is een goede basisconditie noodzakelijk.

Hotel The Lince****

Ligging: gelegen op 1 km van de jachthaven van Ponta Delgada, halte openbaar vervoer op wandelafstand

Uitrusting: mooi hotel met 154 kamers, binnen- en buitenzwembad, tuin, lift, restaurant, bar, salon, tnessruimte en bubbelbad, mooi en comfortabel, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, zithoek en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangen menu of buffet

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Vluchten Ponta Delgada heen en terug

 • Transfers luchthaven naar hotel en terug met plaatselijke autocar
 • Uitstappen met plaatselijke autocar
 • Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma
 • Halfpension van de 1e dag avondmaal t.e.m. 8e dag het ontbijtbuffet
 • 2 picknicks en 1 middagmaal tijdens de daguitstappen
 • Tafeldrank bij de avondmalen (incl. rode & witte wijn)
 • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids