De Famenne: rust, schoonheid & gastronomie

De Famenne: rust, schoonheid & gastronomie

Dag 1 • Marloie - Waha - Achouffe

We rijden naar Marloie, waar we een bezoek brengen aan de internationale vioolbouwschool (± € 5 pp). We zetten onze rit verder naar Waha, waar we het pittoreske romaanse kerkje bezoeken. In de namiddag maken we een mooie wandeling in het centrum van Marche en Femenne. We eindigen onze dag in Brouwerij Achouffe, voor een bezoek en kleine degustatie (± € 12 pp).

Dag 2 • Vianden - Ettelbruck 

Vandaag steken we de grens over naar Luxemburg. We starten met een bezoek aan het imposante Kasteel van Vianden (± € 8 pp). Vervolgens staat er een stadswandeling in het pitoreske Ettelbruck op het programma. ’s Avonds kunnen we genieten van het zwembad en een heerlijk 4-gangen menu.

Dag 3 • Stavelot - Wéris – Fexhe-le-Haut-Clocher

We rijden naar Stavelot waar we een facultatief bezoek brengen aan de abdij van Stavelot (± € 8 pp). In deze oude abdij van de Benedictijnen bevinden zich drie musea. In de kelder vinden we het museum van het autocircuit van Francorchamps. Wie meer de geschiedkundige toer op wil, kan zijn hart ophalen in het historisch museum van het vorstendom Stavelot-Malmédy en de artistieke liefhebbers vinden er alles over het leven van Guillome Apollinaire. Vervolgens naar Wéris, bekend om zijn megaliten en megaliten museum (± € 3 pp). We sluiten onze reis af met een facultatief bezoek aan de distilleerderij The Belgian Owl (± 20 pp). Hier ligt de bakermat van een excellente whisky die al drie keer de prijs kreeg van Beste Europese Whisky. Tijdens dit uitzonderlijk bezoek maakt u kennis met de fruitige, bloemige en kruidige geuren van de stills en toont men de authentieke distillatiemethode. Een niet te missen ervaring! Uiteraard hoort proeven er ook bij!Na dit uniek bezoek is het tijd om weer naar huis te rijden.

Hotel Vayamundo Houffalize***

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Houffalize met vele recreatie-mogelijkheden

Uitrusting: modern hotel met bediening- en buffetrestaurant, bar, tuin, terras, sauna, fitnessruimte, speelkamer, speeltuin, biljart, tafeltennis, jacuzzi, fiets en wandelroutes en binnenzwembad. Ruime en moderne kamers voorzien van bad of douche, toilet en haardroger, zithoek, tv met radio, telefoon, kluisje, balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, 1x 3-gangen avondmaal, 1 x 4-gangen avondmaal. Bij alle maaltijden zijn de tafeldranken inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België