De Famenne: rust, schoonheid & gastronomie

De Famenne: rust, schoonheid & gastronomie

Dag 1 • Marloie - Waha - Achouffe

We rijden naar Marloie, waar we een bezoek brengen aan de internationale vioolbouwschool (± € 5 pp). We zetten onze rit verder naar Waha, waar we het pittoreske romaanse kerkje bezoeken. In de namiddag maken we een mooie wandeling  naar het ‘hol van de vos’. We eindigen onze dag in Brouwerij Achouffe, voor een bezoek en kleine degustatie (± € 10 pp).

Dag 2 • Vianden - Ettelbruck - Wiltz

Vandaag steken we de grens over naar Luxemburg. We starten met een bezoek aan het imposante Kasteel van Vianden (± € 5 pp). Vervolgens staat er een stadswandeling in het pitoreske Ettelbruck op het programma. De dag afsluiten doen we in de mooie en rustgevende Tuinen van Wiltz. ’s Avonds kunnen we genieten van het zwembad en een heerlijk 4-gangen menu.

Dag 3 • Bastogne - Wéris – Hoei

We rijden naar het Bastogne War Museum (± € 12 pp). We leren op interactieve wijze meer over de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder De Slag om de Ardennen. Vervolgens naar Wéris, bekend om zijn megaliten en megaliten museum (± € 3 pp). Tenslotte bezoeken we nog wijngaard le Clos des Prébendiers in Hoei. Na het proeven is het tijd om weer naar huis te rijden.

Hotel Vayamundo Houffalize***

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Houffalize met vele recreatie-mogelijkheden

Uitrusting: modern hotel met bediening- en buffetrestaurant, bar, tuin, terras, sauna, fitnessruimte, speelkamer, speeltuin, biljart, tafeltennis, jacuzzi, fiets en wandelroutes en binnenzwembad. Ruime en moderne kamers voorzien van bad of douche, toilet en haardroger, zithoek, tv met radio, telefoon, kluisje, balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, 1x 3-gangen avondmaal, 1 x 4-gangen wilddiner. Bij alle maaltijden zijn de tafeldranken inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België