De Franse Ardennen, droomsteden in een groen landschap

De Franse Ardennen, droomsteden in een groen landschap

Dag 1 • België - Verdun - Stenay - Sedan
We rijden naar Frankrijk en houden halt in Verdun, getekend door hevige strijd in de Eerste Wereldoorlog. Bij onze stadswandeling gaan we ook verder terug in de tijd. Verdun bezit een kathedraal, een prachtig bisschoppelijk paleis en veel gezellige en pittoreske straatjes. Op weg naar Sedan rijden we door een prachtig landschap en houden halt in Stenay, gekend voor het grootste Europese Biermuseum, ondergebracht in de Citadel en gewijd aan de kunst en de tradities van het bierbrouwen. Het bezoek start in de tuin van specerijen en kruiden, doorloopt het hele proces van het bierbrouwen en eindigt in de taverne waar geproefd kan worden. Vervolgens rijden we naar Sedan waar we overnachten.

Dag 2 • Sedan - Charleville Mezieres
Vandaag bezoeken we de hoofdstad van de Franse Ardennen: Charleville-Mezières. We maken een wandeling in het stadsdeel Charleville met de meeste historische gebouwen en pleinen, zoals het Place Ducale met het Ardennenmuseum, de Vieux Moulin met het museum van Arthur Rimbaud en de horloge van de Grand Marionnettiste. Het is ook de hoofdstad van de marionetten en een facultatief bezoek aan het museum van de marionetten is dan ook een must. Onze wandeling brengt ons naar de oevers van de Maas waar we facultatief kunnen deelnemen aan een boottocht. Na wat vrije tijd keren we terug naar Sedan waar we een facultatief bezoek brengen aan de grootste militaire vesting van Europa, gebouwd in de 15e eeuw. We volgen een uitgestippelde wandelroute langs de belangrijkste plekken van het kasteel, van de uitkijktorens tot de kelder. Nadien genieten we van wat vrije tijd.

Dag 3 • Rocroi - Monthermé - Roche à Sept Heure - Givet - België
In de ochtend rijden we naar Rocroi, een vestingstad met een bijzondere stervormige bouw, uniek in Frankrijk. We wandelen door het centrum langs militaire architectuur, deels gerealiseerd door de beroemde vestingbouwer Vauban. Onze volgende halte is Révin. Deze stad aan de Maas bruist van de gezellige pleinen, historische gebouwen en pittoreske vakwerkhuizen. We volgen de Maas door een heuvelachtig landschap en komen zo in Monthermé, gelegen in de ronding van één van de meest spectaculaire meanders van de Ardennen. La Roche à Sept Heure is een prima uitkijkpunt voor een fotostop. Iets verderop ligt het fort van Charlemont, hoog op een rots uitkijkend over de Maas en de stad Givet. De citadel diende ter verdediging van het keizerrijk van Karel V. Vandaag zijn het toeristen die de klim naar Charlemont maken om van het geweldige uitzicht te genieten en de citadel, het oude dorp, het ondergrondse gangenstelsel en voormalige legerhospitaal te ontdekken. Nadien vatten we de terugreis naar België aan.

HOTEL LE CHATEAU FORT DE SEDAN***

Ligging: Hôtel Le Château Fort is een uniek, middeleeuws fort in Sedan.

Uitrusting: uniek hotel met receptie, lift, bar, terras, geluiddichte kamers en suites met gratis WiFi, een eigen badkamer, een kabel-tv en koffie- en
theefaciliteiten.

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu