De Gaume: langs droompaden, abijden & lieflijke dorpen

De Gaume: langs droompaden, abijden & lieflijke dorpen

Dag 1 • Thuin - Aulne - Chassepierre

We beginnen onze eerste dag met een bezoek aan de middeleeuwse stad Thuin met haar Belfort en hangende tuinen. Vervolgens bezoeken we de abdij van Aulne te Gozée (± € 5 pp) en kuieren langs de Samber. Na de middag rijden we naar Chassepierre. Vanaf het uitzichtspunt maken we een korte wandeling naar dit idyllische dorpje met liefelijke kerk en ‘le trou des Fées’, een netwerk van galerijen in een kalksteenrots. Daarna rijden we naar ons hotel.   

Dag 2 • Stenay – Charleville-Mézières

We bezoeken het Europees biermuseum (± € 5 pp) dat ons meeneemt doorheen de geuren van de biertuin. Het proeven van enkele bieren hoort er natuurlijk ook bij. Daarna bezoeken we Charleville-Mézières. Het grote plein ‘Place Ducale’ is een ware trekpleister. We genieten van een stadswandeling en wat vrije tijd.

Dag 3 • Torgny – Virton - Florenville

We rijden naar Torgny, het meest zuidelijk gelegen dorpje van België en één van de mooiste dorpen van Wallonië. Omwille van het zonnige microclimaat en het feit dat men hier ook aan wijnbouw doet wordt dit de ‘Belgische Provence’ genoemd. We bezoeken facultatief een ‘cave des vins’ (± € 6 pp). In de namiddag maken we in Virton een ontspannende ‘Feeënwandeling’ en verwelkomt chocolatier ‘Chocolat d’ Eduard’ te Florenville ons voor een proeverij, uitleg en demonstratie in zijn atelier (± € 7 pp).

Dag 4 • Botassart – Rochehaut – Hayons

We beginnen de dag met een fotostop te Botassart waar we het ‘graf van de reus’ kunnen aanschouwen. Vervolgens naar Rochehaut waar we een rondrit met toeristisch treintje kunnen maken en het dierenpark ‘Entre Ferme et Fôret’ bezoeken (± € 12 pp). Na een facultatieve Ardeense lunch wandelen we tot aan een uitzichtspunt met zicht op het dorpje Frahan. We sluiten de reis af met een bezoek aan Hayons, waar we met een glaasje wijn genieten van de legendes van de streek en de vele handgemaakte poppen (± € 5 pp).

Hotel le Fief de Liboichant

Ligging: rustig gelegen in een regio die blaakt van folklore, natuur en cultuur.

Uitrusting: gezellig familiaal gerund hotel met restaurant, veranda, terras en tuin, ruime en moderne kamers met badkamer voorzien van bad of douche

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, gastronomische 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België