De grote Balkantour

De grote Balkantour

Dag 1 • België - Dubrovnik - Budva
We nemen onze vlucht vanuit België naar Dubrovnik, waar we opgewacht worden door onze Premium autocar en plaatselijke Nederlandstalige reisleider. Aansluitend rijden we naar Budva voor installatie in het ****hotel Adria Budva.

Dag 2 • Budva - Sveti Stefan - Nationaal park Skadarska Jeze
Voor de middag bezoeken we Budva, gelegen in het centrale deel van de Montenegrijnse kust. Veel van de architectuur is van Venetiaanse oorsprong. Vrij middagmaal. In de 15e eeuw besloten voorname families uit de Pastrovici regio om zich op het eilandje Sveti Stefan te vestigen. De Joegoslavische regering besloot om dit ganse dorp om te toveren tot een exclusief hotel. We houden een fotostop met uitzicht op het huidige luxe resort. Aansluitend bezoeken we het Skadarmeer het grootste in de gehele Balkan. Samen met de omliggende moerasgebieden een van de belangrijkste vis- en vogelleefgebieden van de mediterrane regio. We maken een boottocht op het meer.

Dag 3 • Kruje - Tirana
Vandaag rijden we naar Albanië en de oude hoofdstad Kruje. Het Kasteel van Krujë was het middelpunt van Skanderbeg’s strijd tegen de Ottomaanse Turken. De kleurrijke stad Tirana is sinds 1920 de hoofdstad van Albanië. De stad is getransformeerd tot een moderne stad met gekleurde gebouwen, drukbezochte pleinen en fijne wandelpaden. Installatie in het ****Oxford hotel at Tirana.

Dag 4 • Tirana - BunkArt 1
We bezoeken vandaag het stadscentrum van Tirana met het Skanderbeg plein. Hier staat het standbeeld van de nationale held: Skanderbeg. Een bezoek aan de klokkentoren Kulla e Sahatit en de Et’hem-Bey moskee mag niet ontbreken. Om te zien hoe groot Tirana eigenlijk is, nemen we de kabelbaan naar de Dajtiberg. Eén van de opmerkelijkste bezienswaardigheden die Edi Rama als burgemeester van Tirana in 2013 geopend heeft is de bunker BunkArt 1. De voormalige dictator Enver Hoxha heeft deze voor hem en zijn militaire staf laten bouwen.

Dag 5 • Berat - Ohrid
Berat wordt de Stad van Duizend Ramen genoemd, vanwege de vele ramen met uitzicht op de Osum rivier. Het historisch centrum bestaat uit de wijken: Mangalem en Gorica. Het oud christelijke deel van de stad is Gorica, met smalle straten, Ottomaanse huizen en orthodoxe kerken. Hoog boven Mangalem torent het kasteel, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berat. Na de middag rijden we naar Ohrid in Macedonië. Installatie in het ****Laki Hotel Ohrid.

Dag 6* • Ohrid - St. Naum
Ohrid ligt aan het gelijknamige meer in het zuiden van Macedonië. Tegenover de Kliment kerk vind je de iconen galerij, hier zijn iconen uit heel Macedonië bij elkaar gebracht. Boven Ohrid zien we het fort van Tsaar Samuel, met mooi zicht over het meer. In de haven van Ohrid schepen we in voor een boottocht naar St.Naum met het kloostercomplex, gebouwd op een rots met een prachtig uitzicht op het meer.
*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Shkodër
We rijden naar Shkodër, één van de oudste en belangrijkste steden van Albanië. De belangrijkste religieuze bouwwerken zijn de orthodoxe Christus Geboortekerk en de Ebu Bekr-moskee. Installatie in het ****hotel Coloseo.

Dag 8 • Cetinje - Kotor - Perast - Cavtat
Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. De stadskern bestaat uit gebouwen die vroeger ambassades waren en barokke paleizen die tot de koninklijke familie Petrovic behoorden. De Baai van Kotor wordt “Europa’s meest zuidelijke fjord genoemd”. Kotor zelf is omringd door een indrukwekkende stadsmuur. De oude stad is een doolhof van straatjes met centraal de 12e eeuwse St. Tryphon kathedraal. Langs de baai bereiken we het idyllische plaatsje Perast. We varen van hieruit naar het eiland Gospa od Škrpjela of “Onze lieve dame
van rotsen” een kunstmatig eiland gelegen in de baai. Aansluitend rijden we naar Cavtat in Kroatië voor installatie in het *****Croatia hotel.

Dag 9 • Cavtat
Vandaag bezoeken we één van de beroemdste steden van onze reis, en dat is Dubrovnik. Ook bekend als de parel van de Adriatische Zee! Een stad die ook een openluchtmuseum is met zijn prachtige paleizen, kerken, forten en muren! De hele oude binnenstad staat onder UNESCObescherming. ‘s Middags genieten we van een prachtige wandeling in Cavtat het zo genoegende Kroatische St. Tropez een favoriete plek voor superluxe jachten, met een van de mooiste promenades in de Middellandse Zee.

Dag 10 • Dubrovnik - België
We nemen vandaag onze vlucht vanuit Dubrovnik terug naar België.

Hotels****

HOTEL OXFORD TIRANA****

Ligging: in het hart van het historische centrum van Tirana, op een steenworp van verschillende bezienswaardigheden, zoals de Nationale Bibliotheek, het Nationaal Museum, het theater en diverse culturele- en historische gebouwen

Uitrusting: het hotel beschikt over een 24u-receptie, wifi, cocktailbar met terras met uitzicht op de stad, loungecafé met zithoek in de tuin waar hapjes en Oostenrijks gebak geserveerd wordt, de kamers - een combinatie van klassiek en modern -  beschikken over airco, flatscreen-tv, kluisje,

Minibar, eigen badkamer met inloopdouche, gratis toiletartikelen en een haardroger, sommige kamers met balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangen menu

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Speciale formulieren per land: https://www.fsmb.be/nl/speciale-formulieren-per-land 
 • Vreemde munt: Kroatische Kuna, Albanese Lek & Macedonische Denar

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug
 • Vlucht van België naar Dubrovnik en terug

 •  

  Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 9e dag het ontbijt
 • Uitstappen zoals beschreven
 • Toegangen: boottocht op het Skadar meer, museum Krujë, klokkentoren Tirana, gondelbaan Dajti, Bunkart 2 Tirana, Berat kasteel en museum, boottocht op het Ohridmeer naar St. Naum, bezoek klooster St.Naum, kasteel Ohrid, Shkodër kasteel en museum met kleine busjes, boottocht naar het eiland Gospa od Škrpjela, museum Perast
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids