De klok & Geraardsbergen

De klok & Geraardsbergen

In de voormiddag brengen we een bezoek aan De Klok, een bedrijf waar men op ambachtelijke wijze heerlijke likeuren en delicatessen maakt. Echt iets voor de lekkerbekken onder ons. Na de middag trekken we naar Geraardsbergen, gekend door de beruchte muur in de Ronde. Maar laat u verrassen door de vele andere bezienswaardigheden van deze stad;

Voormiddag: vanuit de diverse opstapplaatsen rijden we naar “De Klok”. Hier worden we hartelijk ontvangen met een koffie en een lekkere artisanale speculaas. Als ambachtelijk familiebedrijf zweert men bij De Klok bij de waarden van weleer. De producten worden er nog steeds ambachtelijk vervaardigd. In een korte bedrijfsfilm krijgen we een eerste indruk van het bedrijf. Daarna degusteren we “kriekjes op jenever”. Na deze degustatie krijgen we een rondleiding in de productieruimte en het magazijn. Na de rondleiding proeven we nog een glaasje advocaat en een praline met advocaat. Uiteraard hebben we de gelegenheid om al deze lekkernijen te kopen in de bedrijfswinkel.

 

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen menu.

 

Namiddag: na ons middagmaal rijden we naar Geraardsbergen. De stad is uiteraard gekend door de Ronde van Vlaanderen met de beruchte muur en de kapel op de Oudenberg. Maar ook het centrum van deze stad heeft heel wat te bieden. De mooie Sint-Bartholomeuskerk is een bezoek meer dan waard en wist je dat ook Geraardsbergen zijn Manneke Pis heeft? Na de rondrit en de stadswandeling nemen we nog even vrije tijd in het centrum. De liefhebbers kunnen zich bij één van de lokale bakkers de beroemde mattentaarten aanschaffen.

 

Avond: einde van deze trip is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan De klok met degustaties
  • Middagmaal
  • Rondrit en stadswandeling Geraardsbergen
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen