De mooiste Hollandse stadjes

De mooiste Hollandse stadjes

Dag 1 • België - Delft - Gouda

We rijden naar Delft, sinds Willem van Oranje dé stad van Oranje. Veel leden van het koninklijk huis zijn bijgezet in de koninklijke grafkelders van de Nieuwe Kerk. Het beroemdste meisje van Delft is het “Meisje met de parel” van de Delftse schilder Vermeer. Daarnaast wordt het Delfts blauwe aardewerk hier nog steeds op authentieke wijze vervaardigd. Delft is ook een studentenstad met gezellige pleinen, winkelstraten en terrasjes. Nadien bezoeken we Gouda, wereldberoemd om haar kaas. De Sint Janskerk is met 123m de langste kerk van Nederland en wereldberoemd om haar gebrandschilderde ramen, de “Goudse Glazen”. Gouda is terecht trots op zijn historische binnenstad met o.a. het prachtige stadhuis, middeleeuwse straatjes, grachten en vele hofjes.

Dag 2 • Haarlem - Leiden

We trekken naar Haarlem en bezoeken facultatief het Frans Halsmuseum (± € 12,50 pp). We  kuieren langs de “Gouden Straatjes”, 7 pittoreske straatjes met bijzondere winkeltjes vol ambachtelijke producten. Daarna rijden we naar Leiden, de oudste universiteitsstad van Nederland. De binnenstad is een openluchtmuseum. We maken een facultatieve rondvaart over de Leidse grachten (± € 10 pp). Een wandeling voert ons langs de mooiste plekken met o.a. de muurgedichten in het centrum.

Dag 3 • Den Haag - Rotterdam - België

We rijden naar Den Haag, het politieke hart van Nederland, en wandelen langs koninklijke paleizen, het Binnenhof en het Mauritzhuis (± € 14 pp).  We ontdekken o.a. “de Haagse Bluf” met kopieën van gevels die de 1900-stijl uitstralen. Nadien rijden we naar dé havenstad van Nederland: Rotterdam. We maken een facultatieve havenrondvaart met de Spido (± 14 € pp), genieten van de skyline van Rotterdam, bezoeken de haven en varen langs de “SS Rotterdam”, het bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschip. Nadien keren we terug naar België.

Best Western Plus City Hotel Gouda****

Ligging: prachtig gelegen aan de Gouwe, in het historische centrum van Gouda, op ongeveer 500m van de markt

Uitrusting: mooi hotel met lift, receptie, restaurant, bar, lounge, binnentuin, fitness naast het hotel, gratis wifi, ruime kamers met badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, koelkast

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België