De schatten van Emilia-Romagna

De schatten van Emilia-Romagna

Dag 1 • België - Piotta

Via de snelwegen rijden we doorheen Frankrijk richting Straatsburg. Na de middag gaat het verder via Basel naar Piotta voor overnachting in het ***Motel Gottardo Sud.

Dag 2 • Piotta- Cattolica

We rijden Italië binnen. Dan vervolgen we onze weg via Verona, Bologna en Rimini richting de Adriatische kust. In de late namiddag komen we aan in onze verblijfplaats Cattolica en installeren we ons in het ****hotel Acapulco.

Dag 3 • Rimini

‘s Morgens rijden we naar Rimini. Deze badplaats is tevens de hoofdstad van de provincie Rimini en heeft tal van leuke bezienswaardigheden zoals oude Romeinse ruïnes, grote kerken en stadspoorten. We maken een stadswandeling door het historische centrum. ‘s Namiddags vrije tijd om kennis te maken met Cattolica.

Dag 4 • Ravenna

We bezoeken Ravenna, de stad van de mozaïeken en zijn vele vroegchristelijke bouwwerken. Acht ervan staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ze liggen allemaal in de buurt van de Piazza del Popolo in het centrum van de stad. We maken een stadswandeling en kunnen deze bouwwerken allemaal facultatief bezoeken (± € 18 pp). In de namiddag genieten we van vrije tijd.

Dag 5 * • Cattolica

We genieten van een vrije dag in onze verbijfplaats Cattolica, één van de gezelligste dorpjes aan de Adriatische kust. We kuieren in de sfeervolle straatjes langs de winkels, restaurants en bars of maken een zalige strandwandeling en sluiten af met een heerlijk Italiaans ijsje.

*wettelijk verplichte rustdag van de chauffeur

Dag 6 • De Po Delta

We beginnen de dag met een rondrit door de Po delta, een prachtig natuurgebied van ruim 11.000 hectare dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Water speelt een belangrijke rol in dit natuurgebied, zowel langs de kust als in de talrijke plassen landinwaarts. Eén van de belangrijkste attracties, naast de alomtegenwoordige natuur, is het schilderachtige plaatsje Comacchio dat gelegen is op 13 eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden zijn.

Dag 7 • San Marino - San Leo

Vandaag trekken we eerst naar de Republiek San Marino, een onafhankelijke ministaat in Italië met een ruw landschap. We genieten van het prachtig uitzicht vanop de Monte Titano (749m) en wandelen door de pittoreske straatjes met de vele winkeltjes. Na de middag brengen we nog een kort bezoek aan San Leo. San Leo is niet alleen een van de mooiste vestingen van Italië, maar het middeleeuwse stadje is ook door de eeuwen heen vrijwel onveranderd gebleven. Uitgeroepen tot één van de ‘mooiste dorpjes van Italië’ is San Leo, in elk seizoen even charmant.

Dag 8 • Santarcangelo di Romagna

In de voormiddag rijden we naar Santarcangelo di Romagna. Deze gezellige en gastvrije middeleeuwse stad is beroemd om zijn schoonheid en omdat het de geboorteplaats is van meer intellectuelen en kunstenaars dan elke andere stad in de provincie. Zelfs een voormalige paus - Paus Clemens XIV Ganganelli - werd hier geboren. In het levendige historische centrum met zijn smalle straatjes en pleinen is er een leuke weekmarkt. In de namiddag genieten we nog een laatste keer van de Adriatische zee.

Dag 9 • Cattolica - Ulm

We rijden over de Brennerpas naar Duitsland voor installatie in het ***hotel Seligweiler Ulm.

Dag 10 • Ulm - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we terug naar België.

Hotel Acapulco***

Ligging: in Cattolica, op 100 m van het strand en op 800 m van het centrum

Uitrusting: receptie, restaurant, bar, tv salon, terras, buitenzwembad met bubbelbad, gratis wifi, lift, modern ingerichte kamers met douche, toilet, haardroger, telefoon, airco, tv, balkon, gratis kluis en ijskastje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uitgebreide buffetten

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension van de 1e dag avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België