De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern

Het grootste en mooiste tuinenpark van Europa. Iedereen die houdt van natuur, van heel veel bloemen en mooie tuinen gaat jaarlijks naar De Tuinen van Appeltern. Ben van Ooijen begon 30 jaar geleden op een halve hectare en inmiddels is het park 20 voetbalvelden groot. Elke tuinstijl is er te vinden. Van romantisch tot heel natuurlijk, van design tot mediterraan, elk jaar worden er nieuwe ideeën vormgegeven door ontwerpers en hoveniers.

Voormiddag: Via onze diverse opstapplaatsen rijden we naar Appeltern. Bij aankomst in de tuinen worden we opgewacht door de directeur Ben van Ooijen. Hij zal ons vertellen wat we kunnen we ontdekken in de prachtige Tuinen van Appeltern. Daarna kunnen we op eigen houtje op verkenning door de tuinen.

Middag: We nemen ons vrij middagmaal in één van de diverse restaurants van het park.

Namiddag: Fabrikanten en kwekers stellen hun nieuwste planten en materialen beschikbaar. Appeltern wordt met al z’n bloemen en planten ook wel de Keukenhof van Gelderland genoemd. Het leukste van Appeltern is misschien wel de rust en ruimte en overal zie je dingen die je ook in de eigen tuin zou kunnen toepassen. Het is heerlijk wandelen, kijken en genieten in De Tuinen van Appeltern. Er staan overal  bankjes om heerlijk weg te dromen, er zijn meerdere terrassen en restaurants, er is een grote plantenmarkt en grote winkel met bijzondere tuinspullen, boeken en cadeaus.De Tuinen van Appeltern is één van de best bewaarde geheimen van Nederland, een prachtige plek om een dagje te verblijven.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 17u30.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan Tuinen van Appeltern
  • BTW en wegentaksen