De Vestingdriehoek

De Vestingdriehoek

De Vestingdriehoek wordt gevormd door Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevenstein en is één van de mooiste bewaard gebleven verdedigingslinies van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ooit waren de vestingen bedoeld om de vijand buiten te houden, nu is iedereen er welkom!

Voormiddag: Na de verschillende opstapplaatsen rijden we richting Gorinchem, onderweg houden we ook even halt voor een vrije koffiestop. Bij aankomst in Gorinchem volgen we onze gids voor een uiterst boeiende wandeling. Gorinchem is de grootste vesting in oude staat. De vestingswallen met elf bastions zijn er nog steeds en in goed bewaarde staat.

Middag: We genieten van een lekker 3-gangenmenu.

Namiddag: Op een bijzonder knooppunt van waterwegen liggen de vestingsteden Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevenstein en Fort Vuren. We laten ons met een watertaxi vervoeren en ontdekken op de mooiste manier dit rivierenlandschap. In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit. In Slot Loevenstein volgen we onze gids voor een geleide wandeling alvorens we door de autocar terug worden opgehaald.

Avond: Het einde van deze betoverende dag is voorzien rond 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek Gorinchem
  • Middagmaal
  • Overtocht naar Woudrichem en Slot Loevenstein
  • BTW en wegentaksen