Donaucruise van Passau naar Wenen en Boedapest

Donaucruise van Passau naar Wenen en Boedapest

Al varend over de Donau, van Passau tot Boedapest, bezoekt u Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Langs de grillige route rijgen de koningssteden, met hun schitterende gebouwen, aan elkaar als parels aan een wondermooie ketting. De verschillende bouwstijlen zijn allemaal vertegenwoordigd in de gebouwen van steden zoals: Wenen, Boedapest en Bratislava. De Donau is mooi en blauw voor de eeuwigheid, want Johann Strauss heeft de mooiste wals aller tijden aan hem gewijd.

Dag 1 • België - Regensburg

We vertrekken vanuit België richting Duitsland. Via de autosnelwegen E313, A4 en A3 rijden we naar Regensburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Installatie in het **** hotel Best Western Premier te Regensburg.

Dag 2 • Passau

In  Passau komen drie rivieren bijeen, de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel de ’Drierivierenstad’ wordt genoemd. Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters. Midden in het oude centrum staat de dom St. Stephan, waar het grootste kerkorgel ter wereld weerklinkt. Vrij middagmaal. Na de middag schepen we in aan boord van het schip **** Victor Hugo van de rederij CroisiEurope. Vanuit Passau varen we af in de richting van Melk.

Dag 3 • Melk – Wenen

Voor de middag bezoeken we de barokke abdij van Melk, een van de grootste toeristische trekpleisters van Oostenrijk. Het stukadoorswerk, bladgoud en marmer in de abdijkerk zijn overweldigend. Na de middag varen we door het prachtige landschap van de Wachau-vallei, de bekendste wijnstreek van Oostenrijk en komen aansluitend aan in Wenen. ’s Avonds wonen we een concert in het Kursalon bij.

Dag 4 • Wenen

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Schloss Schönbrunn. Het Schönbrunnpaleis is de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie. Het oorspronkelijke paleis werd in 1696 ontworpen, Keizerin Maria Theresa gaf het interieur een volledige rococostijl uitzicht en in de 19e eeuw kreeg het paleis zijn herkenbare gele kleur. Na de middag bezoeken we de Hofburg het voormalige keizerlijke paleis van Wenen. Uiteraard bezoeken we ook de Keizerlijke appartementen, waar we een goed idee krijgen van hoe de Habsburgse keizers leefden. ‘s Avonds varen we af in de richting van Hongarije.

Dag 5 • Esztergom – Boedapest

De Donau maakt bij Esztergom een 90 graden bocht. Hier begint de Donauknie, een toeristisch gebied dat doorloopt tot aan Boedapest. Blikvanger in Esztergom is de classicistische basiliek. De basiliek werd tussen 1821 en 1856 gebouwd met de Sint Pieter in Rome als voorbeeld. Boedapest, de Koningin van de Donau, is niet alleen het bruisend hart van Hongarije, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en UNESCO werelderfgoed wisselen elkaar af. Met een stadsrondrit 's avonds nemen we de authentieke sfeer van het verlichte Boedapest helemaal in ons op.

Dag 6 • Boedapest

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Parlementsgebouw. Dit gebouw is geïnspireerd op de Houses of Parliament in Londen. De Sint Stephanus basiliek is vernoemd naar de eerste koning van Hongarije, Stephanus. De basiliek is bezaaid met gravures, fresco’s en kapellen. 

Dag 7 • Bratislava – Krems an der Donau

Met onze Royal Class autocar rijden we vanuit Boedapest naar Bratislava dat sinds de opsplitsing van Tsjecho-Slowakije de hoofdstad van Slowakije is. Van een gehavende stad in de naoorlogse periode is Bratislava nu een hippe stad. Vooral de op een heuvel gelegen burcht trekt veel bekijks. We doen onze verplaatsingen in Bratislava met de “City-Express”. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we door het prachtige landschap van de Wachau-vallei, de bekendste wijnstreek van Oostenrijk, naar Krems an der Donau. Installatie in het *** hotel Unter den Linden. ’s Avonds typische Heuriger avond.

Dag 8 • Krems an der Donau - Würzburg

Via de autosnelweg rijden we langs Passau in de richting van Regensburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.  Na de middag rijden we verder naar de fraaie en levendige universiteitsstad Würzburg. Als oude bisschopsstad heeft Würzburg vele kerken. Het absolute hoogtepunt tussen al deze kerken is de Dom. Installatie in het **** hotel Maritim Würzburg.

Dag 9 • Würzburg - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Opgelet: De uitvoering van het programma kan omwille van onvoorziene omstandigheden soms aangepast worden.

Hotels ****

MS Victor Hugo ****

Uitrusting: het tweedek schip MS Victor Hugo, volledig gerenoveerd in 2010, heeft 48 kajuiten en biedt plaats aan 100 personen. Beschikt over salon met dansvloer, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop. Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Centrale verwarming, elektriciteit 220V, TV-video in het salon, radar, radiotelefoon en gratis wifi

Kajuiten: alle kajuiten zijn voorzien van douche en WC, televisie, haardroger, kluis en radio

Maaltijden: aan boord serveert men een verfijnde Franse keuken. U beschikt over all-in service bij de maaltijden en aan de bar. Gala-avond en regelmatig animatie en dansavond

 

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • ***** ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in all inclusive vanaf de 2e dag het avondmaal tem 7e dag het ontbijt.
 • Alle dranken aan boord (behalve champagne en dranken van de wijnkaart)
 • Halfpension gedurende de heen- en terugreis.
 • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Inbegrepen toegangen: Abdij van Melk, Concert in Wenen in het Kurhaus, Schloss Schönbrunn, Hofburg, Parlement Boedapest, Sint Stephanusbasiliek, City-Express Bratislava, Heurigerabend Krems
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België